ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Επιστρέφεται ως απαράδεκτο»

Εικόνα του άρθρου «Επιστρέφεται ως απαράδεκτο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/04/2021, 12:39
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα έγγραφο του δημάρχου Ιωαννίνων προς τις διευθύνσεις του Δήμου Ιωαννιτών, με την παράκληση να τηρούνται αυστηρά οι υγειονομικοί κανόνες και σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης, να ενημερώνεται η αστυνομία, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του συλλόγου Εργαζόμενων στους ΟΤΑ Ιωαννίνων.

Ο δήμαρχος σημειώνει στο έγγραφο:

«Παράκληση για την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών κανόνων σ’ όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου με ευθύνη των Προϊσταμένων. Σε περίπτωση θετικού κρούσματος από COVID-19 πρέπει άμεσα να ενημερώνεται οαρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Λώλης και να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη της μετάδοσης. Εάν παρατηρηθούν φαινόμενα μη συμμόρφωσης πρέπει να ενημερώνεται άμεσα η Αστυνομία για την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων. Η κρισιμότητα των καταστάσεων επιβάλλει την επαγρύπνηση όλων μας».

Ο σύλλογος απαντάει λέγοντας ότι είναι «ντροπή για την πόλη μας, ντροπή για τη δημοτική αρχή Ιωαννίνων το έγγραφο του δημάρχου για την τήρηση των κανόνων προστασίας από COVID-19, με το οποίο καλεί τους προϊσταμένους των δημοτικών υπηρεσιών «εάν παρατηρηθούν φαινόμενα μη συμμόρφωσης να ενημερώνεται άμεσα η Αστυνομία για την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων».

Συμπληρώνει ότι «αντί να φροντίσει να προσληφθεί προσωπικό ώστε να μην καθυστερούν οι υπηρεσίες που εξυπηρετήσουν τον κόσμο, να διαμορφωθούν κατάλληλοι χώροι για την αναμονή του κοινού που περιμένει στριμωγμένο σε σκάλες και διαδρόμους, να φροντίσει για την καταγραφή και θερμομέτρηση των εισερχομένων, για την τήρηση των ραντεβού, για τον αερισμό των γραφείων, ζητά από τους δημοτικούς υπαλλήλους να καλούν την αστυνομία». 

Καταλήγει τονίζοντας ότι «οι δημοτικοί υπάλληλοι είμαστε μέρος του λαού. Αγωνιζόμαστε για το λαό. Δεν πρόκειται να προκαλέσουμε εμείς την καταστολή σε βάρος του λαού. Η θέση της αστυνομίας δεν είναι να εποπτεύει τις δημοτικές υπηρεσίες» και καλεί το δημοτικό συμβούλιο και τους φορείς της πόλης «να πάρουν θέση για την απαράδεκτη αυτή ενέργεια».

                 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back