Επίσημη στήριξη της ΝΔ στο συλλαλητήριο

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/06/2018, 17:32

Μπορεί η επίσημη γραμμή της ΝΔ στο θέμα των συλλαλητηρίων για το μακεδονικό να είναι «μην το λέτε δημόσια, αλλά τα στηρίζουμε», ο βουλευτής Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας όμως έκανε δημόσια δήλωση στήριξης, καλώντας σε συμμετοχή.  

«Στα Γιάννινα και σε άλλες 23 πόλεις πραγματοποιούνται συλλαλητήρια πολιτών για να διατρανωθεί και πάλι από το λαό η ελληνικότητα της Μακεδονίας, αλλά και η αντίθεσή του σε κάθε εθνική υποχώρηση στο θέμα αυτό.  Έχοντας προσωπικά λάβει μέρος στο μεγαλειώδες αντίστοιχο συλλαλητήριο των Αθηνών της 4/2/2018 υπερασπίζομαι, όπως κάνει και η ΝΔ, το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν ελεύθερα, ειρηνικά και δημοκρατικά εκφράζοντας την αγωνία τους για τις εξελίξεις, αλλά και την αποφασιστικότητά τους να προστατεύσουν τα ιστορικά και εθνικά δίκαια της Μακεδονίας». 

Με αυτό τον τρόπο, η ΝΔ γίνεται ο τρίτος πολιτικός χώρος μετά τη Χρυσή Αυγή και το ΕΠΑΜ, που στηρίζει ανοιχτά τις σημερινές συγκεντρώσεις.

«Η ΝΔ είναι ξεκάθαρη.  Η λύση πρέπει να είναι ενιαία, συνολική και να περιλαμβάνει τρία στοιχεία:  Αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων, αφαίρεση κάθε αλυτρωτικού στοιχείου και μία ονομασία για όλες τις χρήσεις εντός και εκτός σκοπιανών συνόρων.  Η εκχώρηση ‘Μακεδονικής Εθνότητας’ και ‘Μακεδονικής Γλώσσας’ δεν είναι αποδεκτή» λέει ο κ. Τασούλας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back