ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιμελητήριο υπέρ λογιστών

Εικόνα του άρθρου Επιμελητήριο υπέρ λογιστών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/06/2020, 16:15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι κυβερνητικές ρυθμίσεις του τελευταίου τριμήνου, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: είναι πολλές και ασαφείς. Αυτή την ασάφεια την πληρώνουν (και) οι λογιστές, των οποίων ο όγκος δουλειάς έχει αυξηθεί πολύ.

Τo Επιμελητήριο Ιωαννίνων θεωρεί ότι «είναι χρέος της κάθε κυβέρνησης να αντιληφθεί ότι πάνω από όλα προέχει η προστασία του επαγγέλματος αλλά και ο σεβασμός της  ανθρώπινης ύπαρξης» και στηρίζει τον κλάδο, λέγοντας ότι «δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντιλαμβάνονται τους φοροτέχνες- λογιστές σαν απλή προέκταση του πληκτρολογίου και των πληροφοριακών συστημάτων».

Το Επιμελητήριο προσθέτει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να κατανοήσει ότι «πίσω από τους κωδικούς, τις δηλώσεις και τις χιλιάδες λογιστικές πράξεις, βρίσκονται άνθρωποι και είναι αδιανόητο να θεωρούν κάποιοι, ότι έχουν την δυνατότητα και μάλιστα σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον να βρίσκονται στην διάθεση των συστημάτων σε 24ωρη βάση».

Τέλος, δηλώνει στήριξη στα αιτήματα του κλάδου και δηλώνει ότι «σε συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο το επόμενο διάστημα θα προσπαθήσουμε να  βρούμε εκείνους τους τρόπους για την αναβάθμιση και ανάδειξη του πραγματικού τους ρόλου, την προστασία του επαγγέλματος  καθώς και της οικογενειακής τους ηρεμίας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back