ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επιμελητήριο «καλεί» Κροατία

Εικόνα του άρθρου Επιμελητήριο «καλεί» Κροατία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/10/2019, 16:46
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με τον πρέσβη της Κροατίας στην Αθήνα Αλεξάνταρ Σούνκο συναντήθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου.

Τον ενημέρωσε για την πρόθεση του Επιμελητηρίου να διοργανωθεί το 2020 στα Γιάννενα, , επιχειρηματικό φόρουμ «το οποίο θα λάβει χαρακτηριστικά θεσμού και θα ξεκινήσει με τιμώμενη χώρα την Κροατία», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Επίσης, αντίστοιχη πρωτοβουλία είναι η η απόφαση του Επιμελητηρίου «να διοργανωθεί τον Ιούνιο του 2020 Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου με ανοιχτές κουζίνες και στόχευση ανάδειξης τοπικών προϊόντων  με πόλεις χωρών  κοινών χαρακτηριστικών, όπως το Σπλιτ και το Ντουμπρόβνικ».

Ο κ. Δημητρίου προέκτεινε τη συζήτηση που έγινε και στο δημαρχείο για τη ναυτιλιακή σύνδεση Ηγουμενίτσας–Ντουμπρόβνικ, τον εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου Κροατίας–Ελλάδας μέσω Ηπείρου, την προσπάθεια καθιέρωσης αεροπορικής σύνδεσης και σημείωσε πως «είναι ανάγκη μιας πιο εποικοδομητικής συνεργασίας των Επιμελητηρίων Ελλάδας Ιωαννίνων – Αλβανίας – Κροατίας».

Τέλος, ο κ. Δημητρίου ενημέρωσε τον κ. Σούνκο για την επετειακή δεξίωση του Επιμελητηρίου για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυση του, τον Δεκέμβριο του 2019 και τον κάλεσε σε αυτήν επίσημα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back