Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ήπειρος-Κροατία με πλοίο; Ίσως…

Εικόνα του άρθρου Ήπειρος-Κροατία με πλοίο; Ίσως…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/10/2019, 16:03
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Επίσκεψη στην Ήπειρο, πραγματοποιεί ο πρέσβης της Κροατίας Aleksandar Sunko. Ο κ. Sunko είχε χτες συνάντηση με τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας και σήμερα βρέθηκε στα Γιάννενα για να συναντήσει τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στη συνάντηση εξετάστηκε η διεύρυνση των δυνατοτήτων συνεργασίας Ιωαννίνων-Κροατίας σε διάφορους τομείς και κυρίως σε αυτούς που σχετίζονται με τον πολιτισμό, τον τουρισμό και την εκπαίδευση.

Ο κροάτης πρέσβης δήλωσε, σε άπταιστα ελληνικά, την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι βρίσκεται για δεύτερη φορά στην πόλη μας. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι εξετάζεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση Ηγουμενίτσας με τις ακτές της Αδριατικής, με στόχο τη ενίσχυση της επισκεψιμότητας. Ένα σχέδιο που συζητείται ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο και αφορά την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ηγουμενίτσας με το Zadar της Κροατίας.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ιωαννίνων, υπογράμμισε επίσης την αναγκαιότητα επέκτασης των πολύ καλών σχέσεων της πόλης με την Κροατία ενώ πρόσθεσε ότι με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη βαλκανική χώρα, θα ενισχυθεί η συνεργασία που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back