ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οι μεγαλύτερες εκπλήξεις του μουντιάλ έως τώρα

Εικόνα του άρθρου Οι μεγαλύτερες εκπλήξεις του μουντιάλ έως τώρα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/07/2018, 18:15
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το φετινό μουντιάλ της Ρωσίας βαδίζει προς το τέλος του και από την αρχή προσέφερε πολύ δυνατές συγκινήσεις. Έχουμε φτάσει στη φάση των ημιτελικών και πλέον την κατοχή της μπάλας έχει η Ευρώπη. Σε λίγες μέρες θα έχουμε την ανάδειξη του μεγάλου νικητή, με τη Γαλλία και την Κροατία να είναι αντιμέτωπες στον τελικό. Ένα μουντιάλ που είχε πολλές ανατροπές, με μεγάλες ομάδες να μένουν εκτός διοργάνωσης, πριν ακόμα και τη φάση των 16.

Για παράδειγμα η Γερμανία, η οποία στα προκριματικά σάρωσε τους αντιπάλους της αήττητη, στο άνοιγμα του μουντιάλ έχασε με 1-0 από ένα αδύναμο Μεξικό. Και αυτό ήταν η αρχή του τέλους για τους Γερμανούς. Μπορεί στη συνέχεια να κέρδισαν τη Σουηδία αλλά τελικά έχασαν από τη Νότιο Κορέα και έμειναν έτσι εκτός διοργάνωσης. Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η Γερμανία απουσιάζει από τη φάση των 16, εδώ και 80 χρόνια. Τεράστια η απογοήτευση για τους φίλους και τους παράγοντες της ομάδας, καθώς ένα από τα μεγάλα φαβορί -η κάτοχος του τίτλου του μουντιάλ 2014- αποχώρησε τόσο νωρίς από τα ρώσικα γήπεδα.

Μια άλλη ομάδα που είπε αντίο σύντομα ήταν και η Αργεντινή. Η ομάδα του Μέσι ξεκίνησε τους αγώνες φέρνοντας ισοπαλία με την Ισλανδία, για να συνεχίσει με την πιο βαριά ήττα που έχει δεχθεί σε όμιλο τα τελευταία 60 χρόνια· 3-0 από την Κροατία. Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε από τους Γάλλους, οι οποίοι έστειλαν σπίτι τους Αργεντίνους με σκορ 4-3 στο μεταξύ τους αγώνα.

Οι αστέρες δεν καταφέρνουν πάντα να κρατήσουν μια ομάδα, κι αυτό συνέβη όχι μόνο στην περίπτωση της Αργεντινής, αλλά και της Αιγύπτου. Η ομάδα του Μοχάμεντ Σαλάχ ηττήθηκε και στους 3 αγώνες, δείχνοντας ένα απογοητευτικό πρόσωπο στο μουντιάλ. Βρέθηκε τελευταία στον όμιλο της με μηδέν βαθμούς, και έφυγε από τη διοργάνωση πριν τους 16.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο επεφύλαξε ωστόσο και ευχάριστες εκπλήξεις, όπως η φοβερές επιδόσεις της εθνικής Αγγλίας. Τα «τρία λιοντάρια» τσάκισαν τον Παναμά με 6-1, ενώ ο Χάρι Κέιν σημείωσε τα μισά γκολ πετυχαίνοντας χατ τρικ. Εξαιρετική πορεία για τη μεγάλη κυρία του ποδοσφαίρου, η οποία έχασε σε ένα αγώνα από το Βέλγιο και στον ημιτελικό από την ασταμάτητη Κροατία.

Γαλλία και Κροατία λοιπόν… ποια χώρα θα κερδίσει το Κύπελλο; Η Γαλλία έχει δείξει μια εκπληκτικά σταθερή πορεία σε όλη τη διοργάνωση, περνώντας νικήτρια από όλες τις ομάδες που αντιμετώπισε, φέρνοντας μόνο μία ισοπαλία με τη Δανία. Στον ημιτελικό με το Βέλγιο, η Γαλλία σκόραρε με τον Ουμτιτί, μετά από εκτέλεση κόρνερ και οι Βέλγοι δε μπόρεσαν να σκοράρουν. Η Κροατία, η μεγάλη έκπληξη του φετινού μουντιάλ, κέρδισε την Αγγλία αφού πέτυχε το 2ο και νικητήριο γκολ στο 109’! Μπορεί οι Άγγλοι να άνοιξαν το σκορ, όμως οι Κροάτες, που έχουν δείξει απίστευτη θέληση και δύναμη στο μουντιάλ, τους ισοφάρισαν και μετά πέτυχαν το γκολ που τους έστειλε στον τελικό.

Η αγωνία στα κόκκινα, καθώς πλησιάζει η στιγμή για την ανάδειξη του νέου Παγκόσμιου Πρωταθλητή. Η συνέχεια προβλέπεται συναρπαστική.

photo unsplash.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back