Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων συνάντησε τον Αλ. Τσίπρα

Εικόνα του άρθρου Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων συνάντησε τον Αλ. Τσίπρα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/02/2020, 16:27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με την ηγεσία του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας.

Παρόντες ήταν ο πρόεδρος Δημήτρης Δημητρίου και τα μέλη της διοίκησης Βασίλης Βασιλείου, Μάκης Χρυσοστόμου και Νίκος Τσακανίκας, όπως επίσης και ο σύμβουλος μάρκετινγκ Κώστας Κυρίτσης.

Ο κ. Δημητρίου αναφέρθηκε εκτενώς στις δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, τις επιδοτήσεις των επιχειρήσεων,  τα κίνητρα για στήριξη και δημιουργία νέων επιχειρήσεων σε απομονωμένες περιοχές του νομού Ιωαννίνων, τα κίνητρα πρόσληψης εργαζομένων με παράλληλη μείωση της φορολογίας, την δημιουργία ενεργειακής κοινότητας, τη στήριξη από πλευράς της αντιπολίτευσης για τη μείωση της προκαταβολής φόρου, θέματα του Αναπτυξιακού νόμου και του ΕΣΠΑ. Επίσης, αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση του οδικού άξονα Ιωάννινα-Κακαβιά και της ναυτιλιακής σύνδεσης Ντουμπρόβνικ-Ηγουμενίτσα.


«Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε σημαντική ανταλλαγή απόψεων με τον πρώην πρωθυπουργό να συμφωνεί, πως πολλές από αυτές τις προτάσεις οι οποίες μάλιστα προέρχονται από τον επιχειρηματικό κόσμο, χρίζουν ιδιαίτερης σημασίας και αξιολόγησης» αναφέρει το επιμελητήριο στη σχετική ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι «οι δύο πλευρές μετά και από πρόταση του πρώην πρωθυπουργού θα συνεχίζουν τον διάλογο και την επικοινωνία στα πλαίσια της ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας αλλά και της ανάδειξης των σημαντικών ζητημάτων της μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back