ΗΠΕΙΡΟΣ

«Επικύρωση» των ένδικων μέσων από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Εικόνα του άρθρου «Επικύρωση» των ένδικων μέσων από το Περιφερειακό Συμβούλιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/12/2022, 01:46
ΗΠΕΙΡΟΣ

Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου αποφάσισε να ασκήσει ένδικα μέσα (με έγκριση πίστωσης 6000 ευρώ) κατά της απόφασης του υπουργείου Περιβάλλοντος για τη μονάδα αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων και ασφάλτου στη Λωρίδα Σαγιάδας.

Την προσφυγή σε ένδικα μέσα την είχε προαναγγείλει ήδη η Περιφέρεια Ηπείρου.

Με αίτημά του προς την πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιώργο Ζάψα ζητά η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής να επικυρωθεί με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (στην επερχόμενη συνεδρίαση στις 9 Δεκεμβρίου), η οποία θα συνοδευτεί με σχετικό ψήφισμα, λόγω της πολύ μεγάλης σοβαρότητας του θέματος.

«Η καθ’ οιονδήποτε τρόπο αποτροπή εγκατάστασης των ‘Ασφαλτικών Σαγιάδας’, με ανάκληση της απόφασης του Υπουργείου ή δια της νομικής προσφυγής κατά της απόφασης εγκατάστασης, είναι κεφαλαιώδους σημασίας για τις ιχθυοκαλλιέργειες της Λωρίδας Σαγιάδας, την ανάπτυξη του κλάδου εντός της εγκεκριμένης/θεσμοθετημένης ΠΟΑΥ (Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών) Θεσπρωτίας και εκτιμούμε ότι πρέπει να συζητηθεί στο υψηλότερο επίπεδο που είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου» αναφέρει στο αίτημά του ο κ. Ζάψας.

Και προσθέτει: «Ανάλογη τοποθέτηση, αναφορικά με την σπουδαιότητα του θέματος, έχουν κάνει και οι άλλες περιφερειακές Παρατάξεις. Η σύμπτωση όλων στο αίτημα αποτροπής αυτού του έργου αποτελεί ευτυχή συγκυρία την οποία η περιφερειακή αρχή καλείται να αξιοποιήσει λαμβάνοντας πρωτοβουλίες σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, πέραν του δικαστικού αγώνα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back