Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

«Ενθαρρυντική ανατροπή» για τα ασφαλτικά Σαγιάδας

Εικόνα του άρθρου «Ενθαρρυντική ανατροπή» για τα ασφαλτικά Σαγιάδας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/01/2023, 20:09
ΗΠΕΙΡΟΣ

Tην υποβολή φακέλου τροποποίησης της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) για τη μονάδα αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων και ασφάλτου στη Λωρίδα Σαγιάδας έχει ζητήσει από την εταιρία «Ασφαλτικά Ελλάδος ΑΕΒΕ» η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.

Το αίτημα αυτό υποβλήθηκε «προκειμένου να εξεταστεί αν η δραστηριότητα εξακολουθεί να παραμένει συμβατή με τις μεταβολές που επήλθαν με το Προεδρικό Διάταγμα» με το οποίο η Λωρίδα Σαγιάδας καθορίσθηκε ως αποκλειστική Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών.

Αυτό αναφέρει σε απαντητικό της έγγραφο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση προς την Περιφέρεια Ηπείρου. Η τελευταία είχε ζητήσει την ανάκληση ισχύος εγγράφου με το οποίο φερόταν να παρατείνεται η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) της μονάδας. Το εν λόγω έγγραφο είχε ληφθεί υπόψη από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την πρόσφατη χορήγηση έγκρισης εγκατάστασης της μονάδας στη Σαγιάδα. Η Περιφέρεια Ηπείρου έχει καταθέσει και αίτηση ενώπιον του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ανάκληση/ακύρωση της προαναφερόμενης απόφασης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου, η Αποκεντρωμένη, στο απαντητικό της έγγραφο, διευκρινίζει ότι δεν έχει χορηγήσει καμία παράταση πέραν της εκ του νόμου αυτοδίκαιης και μάλιστα με την προϋπόθεση ότι δεν έχουν μεταβληθεί τα δεδομένα βάσει των οποίων χορηγήθηκε η ΑΕΠΟ το 2011. Τον Μάιο του 2022, ωστόσο, προέκυψε το Προεδρικό Διάταγμα για τις υδατοκαλλιέργειες.

«Η εξέλιξη αυτή συνιστά ενθαρρυντική ανατροπή (sic) δεδομένων ενόψει εξέτασης των αιτήσεων που εκκρεμούν ενώπιον του αρμόδιου υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ανάκληση/ακύρωση της πρόσφατης απόφασης έγκρισης εγκατάστασης της μονάδας» σχολιάζει η Περιφέρεια Ηπείρου, στην ανακοίνωσή της.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back