Λυκ πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Δύο δρόμοι στην ορεινή Άρτα

Εικόνα του άρθρου Δύο δρόμοι στην ορεινή Άρτα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/02/2018, 13:12
ΗΠΕΙΡΟΣ

Με την υπογραφή του Γενικού Γραμματέα Υποδομών Γιώργου Δέδε και του δημάρχου Κεντρικών Τζουμέρκων  Μαρίνου Γαρνέλη έκλεισε την περασμένη Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, η προγραμματική σύμβαση για δύο οδικά έργα στην παράκαμψη Αθαμανίου και τον οδικό άξονα Αθαμανίου – Θεοδωριάνων, καθώς και τη βελτίωση οδού Καταρράκτη – Βουλγαρέλι. Η δημοπράτηση ανάμενεται για τον ερχόμενο Απρίλιο, ενώ τα δύο έργα έχουν συνολικό προϋπολογισμό 17,859 εκατ. ευρώ. Το έργο στο Αθαμάνιο περιλαμβάνει την παράκαμψη Αθαμανίου και το οδικό τμήμα από το Αθαμάνιο μέχρι τα Θεοδώριανα, μήκους περίπου 14,8 χιλιομέτρων με συνολικό προϋπολογισμό 8,850 εκατ. ευρώ. Στο έργο περιλαμβάνεται η κατασκευή ισόπεδου κόμβου στη συμβολή της παράκαμψης Αθαμανίου με την εθνική οδό Άρτας  - Τρικάλων, η ολοκλήρωση της παράκαμψης Αθαμανίου μήκους περίπου 2,8 χιλιομέτρων, η αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης, η αποκατάσταση αστοχιών και βελτίωση του οδικού τμήματος Αθαμανίου -  Θεοδωριάνων ενώ στις εργασίες αποκατάστασης του οδικού δικτύου περιλαμβάνονται επίσης η άρση καταπτώσεων, η αποκατάσταση και σταθεροποίηση πρανών, έργα οδοποιίας (οδοστρώματα – ασφαλτικά – σήμανση – ασφάλιση) , κατασκευή οχετών και λοιπών τεχνικών έργων, έργα συγκράτησης βραχοπτώσεων, τοίχοι αντιστήριξης κ.α. Στο δρόμο Καταρράκτης-Βουλγαρέλι, με συνολικό προϋπολογισμό 9 εκατ. ευρώ, απαιτούνται εργασίες για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου, σε συνολικό μήκος 14 χλμ. Στις παρεμβάσεις αυτές, περιλαμβάνονται ενδεικτικά η άρση καταπτώσεων, η αποκατάσταση πρανών, έργα οδοποιίας (οδοστρώματα – ασφαλτικά – σήμανση – ασφάλιση) κατασκευή οχετών και λοιπών τεχνικών, έργα συγκράτησης βραχοπτώσεων, τοίχοι αντιστήριξης κλπ.

Η κατασκευή του έργου θα γίνει σε δύο φάσεις με αντίστοιχες εργολαβίες. Η πρώτη φάση αφορά στις παρεμβάσεις στο τμήμα μήκους περίπου 10km από τον οικισμό του Καταρράκτη έως την Ιερά Μονή «Πάτερ Κοσμά». Η δεύτερη φάση αφορά στις παρεμβάσεις σε τμήμα μήκους περίπου 4km από την Ιερά Μονή «Πάτερ Κοσμά» προς Βουλγαρέλι.

"Η πλήρης ωρίμανση των μελετών των δύο έργων, η υπογραφή της ΠρογραμματικήςΣύμβασης και η δρομολόγηση της δημοπράτησής της αποτελεί καρπό της πολύμηνης συνεργασίας ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, το βουλευτή του νομού Άρτας Βασίλη Τσίρκα, το δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων και των τοπικών φορέων" αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της κας Γεροβασίλη
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3