ΗΠΕΙΡΟΣ

«Επιφυλάξεις» Δήμου για την ιδιωτικοποίηση

Εικόνα του άρθρου «Επιφυλάξεις» Δήμου για την ιδιωτικοποίηση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/02/2020, 19:05
ΗΠΕΙΡΟΣ

Φαίνεται ότι ο Δήμος Ηγουμενίτσας δεν πείστηκε εντελώς από τη λεκτική εκδοχή του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, για την εκχώρηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας

Κατά τη συνάντηση στο δημαρχείο, ο δήμαρχος Γιάννης Λώλος εξέφρασε τους προβληματισμούς του «για τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με την ιδιωτικοποίηση - παραχώρηση του λιμένα της Ηγουμενίτσας» σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου.

Ζήτησε επίσης την «επίσπευση των έργων που θα συμβάλουν στην αναπτυξιακή προοπτική του τόπου, και συγκεκριμένα την άμεση προώθηση της μαρίνας στην Ηγουμενίτσα αλλά και του εμπορευματικού κέντρου» την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης, «που δεν απαιτούνται για λιμενικές δραστηριότητες στον Δήμο, πριν την οποιαδήποτε αλλαγή στο καθεστώς του ΟΛΗΓ, θέμα για το οποίο ο Δήμος συνεχώς πιέζει τους εμπλεκόμενους φορείς για την οριστική επίλυσή του».

Ο κ. Λώλος εξέφρασε επίσης την έντονη δυσαρέσκειά του για τις εξελίξεις σχετικά με το πρώην ΤΕΙ Ηγουμενίτσας και τόνισε την ανάγκη να κατεσκευαστούν ο περιφερειακός Ηγουμενίτσας, καθώς και οι οδικοί άξονες Ηγουμενίτσας – Μαυροματίου, Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας αλλά και Ακτίου – Αμβρακίας.

Ο κ. Πλακιωτάκης είπε για το ζήτημα της χερσαίας ζώνης, ότι οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν μέσα σε έξι μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back