Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επίθεση για ΕΣΠΑ, αντιπλημμυρικά κ.α.

Εικόνα του άρθρου Επίθεση για ΕΣΠΑ, αντιπλημμυρικά κ.α.
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/01/2021, 18:01
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την πρώτη επίθεση κατά της περιφερειακής αρχής για το 2021 έκανε ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος, σε δύο «μέτωπα»: Στο σχέδιο πρόληψης φυσικών καταστροφών και στην προετοιμασία για τη νέα προγραμματική περίοδο, καθώς και σε μια σειρά επί μέρους ζητήματα.

Καταρχάς, ο κ. Ριζόπουλος χαρακτήρισε «ανοχύρωτη» την Ήπειρο, απέναντι στις φυσικές καταστροφές και μιλώντας για το σχέδιο που παρουσίασε προ ημερών η Περιφέρεια Ηπείρου, είπε ότι «μας παρουσίασαν κάτι για να βαρέσουμε παλαμάκια». Θεώρησε ευθέως ότι η Πολιτική Προστασία λειτουργεί με πελατειακό και εκλογικό κριτήριο, αναφερόμενος στα τηλέφωνα που περιλαμβάνει το σχέδιο: «Έχεις τα κινητά αυτών των ανθρώπων; Αντιμετωπίζεις την πλημμύρα» είπε μεταξύ άλλων.

Μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση που έκανε, είναι ότι το σχέδιο έχει πρόβλεψη για το… σιδηροδρομικό δίκτυο, παρότι δεν υπάρχει στην Ήπειρο.

Σχετικά με τα χρήματα που προβλέπονται για επενδύσεις-έργα (ΠΔΕ και  ΕΣΠΑ), τόνισε ότι η περιφερειακή αρχή επαναλαμβάνει το αποτυχημένο μοντέλο που εφάρμοσε μέχρι τώρα» και τόνισε ότι θα έπρεπε να είχε γίνει συνάντηση των επικεφαλής των παρατάξεων, πριν τη διαβούλευση. Είπε επίσης ότι οι Ορίζοντες, δεν θα συμμετάσχουν στη διαβούλευση, υπό αυτές τις συνθήκες.

Ο κ. Ριζόπουλος μίλησε και για άλλα ζητήματα, όπως για παράδειγμα το κλείσιμο υποκαταστημάτων των τραπεζών. Προκειμένου να συνδέσει την Περιφέρεια με την ευθύνη κλεισίματος σε απομακρυσμένους Δήμους, όπως το Πωγώνι, κατηγόρησε τον περιφερειάρχη ότι εφαρμόζει… «σοβιετικού τύπου οικονομία» και γι αυτό δεν υπάρχει ανάπτυξη, άρα ούτε και πελάτες στις τράπεζες. Είπε πάντως ότι οι τράπεζες «δεν βοηθάνε», πριν χαρακτηρίσει «σοβιετικό» τον περιφερειάρχη, που μάλλον ρέπει προς την ιδιωτική πρωτοβουλία (όπως και ο κ. Ριζόπουλος).

Ακόμα, τόνισε ότι ενώ είχε κανονιστεί ραντεβού για τηλεδιάσκεψη με τους κυνηγούς, οι εκπρόσωποί τους δεν το τήρησαν, αφήνοντας αιχμές (ξανά) προς τον κ. Καχριμάνη, αναφερόμενος στον κ. Παπαγρηγορίου, ο οποίος ήταν και υποψήφιος με το συνδυασμό του περιφερειάρχη.

Τέλος, τόνισε ότι οι Ορίζοντες θέλουν να ενημερώνονται για τα θέματα, αλλά θα πρέπει και οι φορείς να πάνε στους Ορίζοντες, για να ενημερώσουν.

Η πρόταση για το oδικό δίκτυο Φιλιππιάδας - Καναλίου

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της παράταξης Φίλιππος Παππάς αναφέρθηκε στο έργο της παράκαμψης Φιλιππιάδας και το οδικό δίκτυο Φιλιππιάδας-Καναλίου, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι παρατηρείται υψηλός φόρτος τις ώρες αιχμής, υψηλές ταχύτητες, δεν είναι ασφαλείς οι κόμβοι κ.α.

Πρότεινε να κατασκευαστεί  κάθετος στην Ιόνια αυτοκινητόδρομος που θα συνδέει το δρόμο με τα παράλια του Ιονίου, ως εξής: Από τον υπό κατασκευή κόμβο Φιλιππιάδας έως στρατόπεδο με όποιες επιμέρους παρεμβάσεις απαιτηθούν, νέα χάραξη αριστερά της λίμνης Ζηρού, νότια του Θεσπρωτικού, πέριξ του χωριού Στεφάνη στο Βόρειο και βορειοδυτικό τμήμα εκτός του Λούρου και βορειοδυτικά του Αρχάγγελου για να καταλήγει στον κόμβο Καναλιού της Ε.Ο. Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας.

Για τη χρηματοδότηση, πρότεινε ΣΔΙΤ ή εναλλακτικά, σχεδιασμός του άξονα Ιόνιας Οδού -Κανάλι, στο σύνολό του και υλοποίηση άμεση του τμήματος κόμβος Φιλιππιάδας-Στεφάνη με τα 30 εκ. που προορίζονται για το έργο στον Βάλτο.

Μπορείτε να δείτε όλη τη συνέντευξη Τύπου, εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back