ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ενωτικός» ο νέος πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ

Εικόνα του άρθρου «Ενωτικός» ο νέος πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/03/2020, 19:51
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στα Γιάννενα βρέθηκε, για πρώτη φορά μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ Χρήστος Λιάπης επισκέφθηκε τα Γιάννενα και τις τοπικές δομές πρόληψης.

Ο νέος πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ εκθείασε τη δράση του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος, αλλά και τη λειτουργία του Πολυδύναμου, στην οποία στάθηκε για αρκετή ώρα, λέγοντας ότι «στα Γιάννενα συντελείται κάτι χωρίς προηγούμενο» και ότι «πρέπει να μάθουμε να δουλεύουμε όλοι μαζί, με συναίνεση». Συγχάρηκε επίσης τον υπεύθυνο του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος Γιάννη Παπαχρήστου «για τη λαμπρή προσπάθεια».

Είπε επίσης ότι υπάρχουν και ανοιχτά ζητήματα, όπως  χρηματοδότηση, προσωπικό, ένταξη στον οργανισμό λειτουργίας. «Ό,τι χρειάζεται, θα μεταφερθεί» ως αίτημα, τόνισε χαρακτηριστικά.

Ειδικά για το Πολυδύναμο είπε ότι σκοπός δεν είναι απλά η αποτοξίνωση, αλλά να αποφευχθεί το φαινόμενο της «περιστρεφόμενης πόρτας», με την επιστροφή των εξαρτημένων στις ουσίες. Ζήτησε από την τοπική κοινωνία «να στηρίξει και να αγκαλιάσει» την προσπάθεια του Πολυδύναμου.

Ο κ. Λιάπης ήταν… εξόχως ενωτικός, καθώς η επιλογή της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας να αλλάξει τη δομή είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Στήριξε βέβαια το «αναφαίρετο» όπως το χαρακτήρισε, «δικαίωμα της ηγεσίας του υπουργείου να επιλέξει τις διοικήσεις των φορέων», για το οποίο πάντως, από το ΚΕΘΕΑ αφαιρέθηκε το αυτοδιοίκητο, με υπονοούμενα για κακοδιαχείριση, από την κυβέρνηση.

Είπε όμως ότι το ΚΕΘΕΑ έχει μεγάλη πορεία και σκοπός της νέας διοίκησης δεν είναι να αλλάξει η φιλοσοφία, αλλά «να διαποστιστεί με αυτή» και ο χώρος της υγείας.

Τόνισε τέλος ότι υπάρχει σχεδιασμός για «πολυδύναμες δομές» στο πλαίσιο του ΚΕΘΕΑ στην περιοχή και στο Ιόνιο, με διαθέσιμο ποσό 1 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ.  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back