Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το ΚΕΘΕΑ είναι εδώ

Εικόνα του άρθρου Το ΚΕΘΕΑ είναι εδώ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/10/2019, 17:28
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το ΚΕΘΕΑ διαμαρτυρήθηκε δημόσια, με στήριξη από αρκετό κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά του, στην κεντρική πλατεία, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ανώνυμοι και επώνυμοι, σχημάτισαν κύκλο που εκτάθηκε σε όλη την πλατεία, φώναξαν το όνομά τους και πήραν την απάντηση που δίνουν όσοι άνθρωποι πέρασαν από το ΚΕΘΕΑ και βγήκαν νικητές στον αγώνα που έδωσαν.

Αυτή τη φορά, το ίδιο το «ΚΕΘΕΑ ήταν εδώ», καθώς, όπως λένε σε όλους τους τόνους και τις εντάσεις οι άνθρωποί του, κινδυνεύει άμεσα από την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που πέρασε η κυβέρνηση και πρακτικά, ορίζει τη διοίκησή του, με τις θέσεις να γίνονται έμμισθες.

Ο υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος Γιάννης Παπαχρήστου, έκανε αναδρομή σε όλες τις αντίστοιχες προσπάθειες να «ποδηγετηθεί» η διοίκηση του ΚΕΘΕΑ στο πέρασμα των ετών, αναφέροντας μεταξύ άλλων και τι προέκυψε από αυτές τις προσπάθειες, οι οποίες, εάν έφταναν στη Βουλή, δεν εγκρίνονταν.


Τόνισε κατηγορηματικά ότι το επιχείρημα περί διαφάνειας δεν έχει καμία βάση, καθώς το ΚΕΘΕΑ υπόκειται σε οικονομικούς ελέγχους, τους οποίους περνάει χωρίς καμία «σκια». Είπε μάλιστα ότι «είναι παράδειγμα προς μίμηση» στην οικονομική διαχείριση.

Τελικά, τόνισε ότι «ο αγώνας τώρα αρχίζει», για να μην απειληθεί ο τρόπος λειτουργίας και κατ’ επέκταση, η τύχη χιλιάδων ανθρώπων που δίνουν τον αγώνα ζωής τους ενάντια στις εξαρτήσεις.

Συγκεκριμένα, το ΚΕΘΕΑ ζητάει

  • την άμεση ανάκληση της αυταρχικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία καταλύεται η αυτοδιοίκηση του ΚΕΘΕΑ
  • τον τερματισμό της επιχειρούμενης απαξίωσης του ΚΕΘΕΑ και της θεραπευτικής του πρότασης, που βασίζεται στην εσωτερική δημοκρατία και σε συλλογικές διαδικασίες
  • την ενίσχυση των δωρεάν δημόσιων προγραμμάτων απεξάρτησης και κοινωνικής ένταξης.
  • την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου για μια εθνική στρατηγική με σεβασμό στα δικαιώματα των ευάλωτων ομάδων.
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back