ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Κουπόνι» για τη βενζίνη και άλλα μέτρα

Εικόνα του άρθρου «Κουπόνι» για τη βενζίνη και άλλα μέτρα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/03/2022, 14:09
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τους τρεις άξονες που η κυβέρνηση θα παρέμβει για τον περιορισμό των ενεργειακών ανατιμήσεων ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

«Πρώτα από όλα, θα έχουμε τη συνέχιση της ενίσχυσης σε ό,τι αφορά το ρεύμα και το φυσικό αέριο», «ο δεύτερος πυλώνας θα είναι η οικονομική ενίσχυση, κυρίως στους πιο αδύναμους, τους πιο ευάλωτους» και «ο τρίτος πυλώνας είναι η παρέμβαση στα καύσιμα, ώστε οι πολίτες να πληρώνουν σε τιμή χαμηλότερη από εκείνη που αναγράφεται στην αντλία». 

Όπως διευκρίνισε ο κ. Οικονόμου, θα υπάρχουν και εκεί εισοδηματικά κριτήρια, ωστόσο θα είναι πιο διευρυμένα από τα κριτήρια που θα υπάρχουν για την οικονομική ενίσχυση των πιο ευάλωτων. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μάλιστα δεν διέψευσε τις πληροφορίες ότι το εισοδηματικό όριο για το εν λόγω μέτρο θα είναι της τάξης των 25.000-30.000 ευρώ ετησίως. 

Καθησυχαστικά ανέφερε πως αυτονοήτως «ο τρόπος ενίσχυσης δεν θα είναι ούτε πολύπλοκος, ούτε δύσκολος, θα είναι εύχρηστος. Μια αρκετά μεγάλη περίμετρος πολιτών θα πληρώνει -εξαιτίας αυτής της πρωτοβουλίας ενίσχυσης που η κυβέρνηση θα ανακοινώσει αύριο, μεθαύριο- ικανοποιητικά φθηνότερα τα καύσιμα από αυτά που φαίνονται στην τιμή της αντλίας σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back