Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πρώτο «εντέλλεσθε» για πέντε παθολόγους

Εικόνα του άρθρου Πρώτο «εντέλλεσθε» για πέντε παθολόγους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/10/2022, 18:33
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το πρώτο εντέλλεσθε από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια για μετακίνηση γιατρών από το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» στο Νοσοκομείο Κέρκυρας για την κάλυψη εφημεριών ήρθε σήμερα. Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου (ΕΙΝΗ) κάνει γνωστό ότι το «εντέλλεσθε» αφορά πέντε παθολόγους.

Για τα επερχόμενα «εντέλλεσθε», η ΕΙΝΗ είχε προειδοποιήσει σχετικά.

Διαβάστε: Πόσα «εντέλλεσθε» ακόμη;

Mε τη σημερινή της ανακοίνωση, χαιρετίζει καταρχάς τη στάση συναδέλφων να μην ενδώσουν στην οικειοθελή τους μετακίνηση. Όπως επισημαίνεται, τις τελευταίες ημέρες ασκούνταν πιέσεις σε παθολόγους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, του «Χατζηκώστα» και του νοσοκομείου Φιλιατών.

Περαιτέρω, καταγγέλλει την απόφαση της 6ης ΥΠΕ για τις μετακινήσεις των γιατρών αλλά και των διοικητών που «αντί να υπερασπιστούν τους γιατρούς τους, έψαχναν για ‘εθελοντές’, τη στιγμή που οι συνάδελφοι δίνουν ήδη παραπάνω εφημερίες στα νοσοκομεία τους για να βγουν τα προγράμματα». Καταγγέλλει και την κυβέρνηση για διάλυση του ΕΣΥ «που δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις για παραιτήσεις συναδέλφων όπως έγινε στο Νοσοκομείο Κέρκυρας».

Τέλος, η ΕΙΝΗ καλεί τους γιατρούς να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της 20ης Οκτωβρίου και στη συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί για τις 11:30 στο κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3