Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 10-06-2020, 19:52
ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστά θα  παραμείνουν από αύριο 11/6 και για μία εβδομάδα τέσσερα δημοτικά σχολεία της  Ξάνθης, με απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς  καθηγητής αγγλικών, ο οποίος έκανε μαθήματα σε τάξεις και των τεσσάρων  σχολείων, διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό.

Τα σχολεία κλείνουν για προληπτικούς λόγους, ενώ και οι δάσκαλοι  που υπηρετούν σε αυτά και ήρθαν σε επαφή με τον συνάδελφό τους που  βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, έχουν τεθεί σε δεκαήμερο κατ' οίκον  περιορισμό.

Ο εκπαιδευτικός παρουσίασε αρχικά συμπτώματα την περασμένη  Δευτέρα, μετέβη σε ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο, όπου υπεβλήθη σε  τεστ στο οποίο βρέθηκε θετικός και αμέσως ενημέρωσε την υπηρεσία του.  Μάλιστα, από τις αρμόδιες αρχές εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνουν  προληπτικά τεστ και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, όπως συνέβη  τις προηγούμενες ημέρες σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους (δικηγόρους,  αστυνομικούς κ.ά).

   Την ίδια ώρα, στην πόλη της Ξάνθης εξακολουθεί να βρίσκεται κινητή  μονάδα του ΕΟΔΥ προκειμένου να συνεχίσει τους δειγματοληπτικούς  ελέγχους και σε δημόσιες Υπηρεσίες.

   Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης Αναστάσιος Καραδέδος,  μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε «συγκρατημένα ανήσυχος», εξηγώντας πως  
μπορεί να αυξάνονται τα κρούσματα στην Ξάνθη, ωστόσο «μετά τα μαζικά  τεστ που έγιναν τις προηγούμενες μέρες ξέρουμε πλέον πώς πρέπει να  κινηθούμε και ποιον δρόμο να ακολουθήσουμε, οπότε ανάλογα θα πράξουμε».

Στο μεταξύ, σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 11 κρούσμα και κανένα θύμα.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
kaissa 2