Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ενότητα Πολιτών: «Δωρεάν στέγη σε πυρόπληκτους φοιτητές»

Εικόνα του άρθρου Ενότητα Πολιτών: «Δωρεάν στέγη σε πυρόπληκτους φοιτητές»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/09/2021, 16:01
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα προτείνει να εξασφαλιστεί δωρεάν στέγη στην πόλη, σε φοιτητές-τριες που προέρχονται από πυρόπληκτες περιοχές.

Την πρόταση μετέφερε ο επικεφαλής της παράταξης Θωμάς Μπέγκας στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, τηλεφωνικά και σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της παράταξης, βρήκε θετική ανταπόκριση.

Η παράταξη προτείνει να φτιάξει το πανεπιστήμιο μια φόρμα καταγραφής των αναγκών στέγασης φοιτητών του ιδρύματος και προέρχονται από πυρόπληκτη περιοχή, απευθυνόμενο ταυτόχρονα σε ιδιοκτήτες κατοικιών που επιθυμούν να παραχωρήσουν δωρεάν τα ακίνητά τους στους φοιτητές αυτούς, για ένα χρόνο.

Ο κ. Μπέγκας τονίζει σχετικά ότι «πιστεύουμε ακράδαντα ότι στα Γιάννενα υπάρχουν άνθρωποι που και μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας αυτούς» και ότι η πρόταση έγινε δεκτή με χαρά από τον πρύτανη.

«Από την πλευρά μας απευθυνόμαστε σε όλους τους γιαννιώτες και τις γιαννιώτισσες που έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν συμμετέχοντας σε αυτή την πρωτοβουλία. Είναι μια μικρή προσφορά προς την φοιτητική κοινότητα η οποία από την μεριά της προσφέρει διαχρονικά πολλά στην τοπική οικονομία και κοινωνία», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο κ. Μπέγκας ενημέρωσε τον κ. Αλμπάνη ότι υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από μέλος της παράταξης να στεγάσει κάποια φοιτήτρια ή κάποιον φοιτητή από τις περιοχές που έπληξαν οι πυρκαγιές του καλοκαιριού.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back