Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ενότητα Πολιτών: «Απαξιώνετε το σώμα»

Εικόνα του άρθρου Ενότητα Πολιτών: «Απαξιώνετε το σώμα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/12/2021, 14:45
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Ενότητα Πολιτών καταγγέλλει τη δημοτική αρχή Ιωαννίνων ότι αιφνιδίασε και απαξίωσε το δημοτικό συμβούλιο, στο θέμα των ανταποδοτικών τελών.

Ο κ. Μπέγκας στάθηκε στο ζήτημα ότι η δημοτική αρχή δεν έδωσε χρόνο, ώστε να γίνει διάλογος και να καταθέσει η παράταξη τη δική της πρόταση.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του νόμου Σκουρλέτη, σε τέτοια ζητήματα δεν υπάρχει καταψήφιση, αλλά κατ΄ αντιπαράθεση ψήφιση προτάσεων που έχουν πάρει την έγκριση της οικονομικής υπηρεσίας. Η δημοτική αρχή, σε άλλη πρόταση που κατατέθηκε, επικαλέστηκε την άποψη της οικονομικής υπηρεσίας…

«Επιλέξατε να μας στείλετε τις προσκλήσεις για τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίες έγιναν με διαφορά μόλις μιας μέρας, το απόγευμα του Σαββάτου. Χωρίς δηλαδή χρονικά περιθώρια για να μελετήσουμε και να συγκροτήσουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση», είπε ο κ. Μπέγκας…

Πρόσθεσε ακόμα ότι τα τέλη θα αυξηθούν και άλλο μέσα στο χρόνο, γιατί οι προβλέψεις της δημοτικής αρχής για το κόστος ενέργειας-καυσίμων δεν είναι εύστοχες.

Επίσης, ο κ. Μπέγκας απέδωσε τις αυξήσεις, από τη μια στην ακύρωση του διαγωνισμού των led «που θα οδηγούσε σε οικονομία από το ενεργειακό κόστος» και από την άλλη «στην αύξηση του κόστους διαχείρισης των απορριμμάτων, εξαιτίας της ανάθεσης της υπηρεσίας αποκομιδής σε ιδιώτη, η οποία ανεβάζει πάρα πολύ τα συνολικά κόστη».

Η παράταξη καταψήφισε την πρόταση αυξήσεων (η άποψη θα καταγραφεί στην απόφαση του σώματος) και ζήτησε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να υπάρξει ειδική πρόβλεψη για αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους «οι οποίοι δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με τους ίδιους όρους όπως τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις, καθότι δεν ρυπαίνουν το ίδιο», όπως είπε.

(φωτό αρχείου)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back