ΕΛΛΑΔΑ

Ένας μισθός πρόστιμο…

Εικόνα του άρθρου Ένας μισθός πρόστιμο…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/01/2021, 14:35
ΕΛΛΑΔΑ

Την αύξηση του προστίμου παραβίασης μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας στα 500 ευρώ, από τα 300 που είναι σήμερα, προανήγγειλε από τη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνδυασμό με το άνοιγμα οικονομικών δραστηριοτήτων (του λιανεμπορίου) από Δευτέρα.

Εντύπωση προκαλεί ο συλλογισμός που κατέθεσε, καθώς είπε ότι η αύξηση γίνεται και «για να αναθερμάνουμε την οικονομία δίχως να βάλουμε σε κίνδυνο την υγεία με τρίτο κύμα της πανδημίας».

Είπε μεταξύ άλλων: «...το click away δούλεψε για ορισμένους κλάδους, όχι τόσο στην ένδυση και την υπόδηση. Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει στο σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας, από Δευτέρα. Το πρόστιμο θα αυξηθεί από τα 300 στα 500 ευρώ ώστε να μπορέσουμε να αναθερμάνουμε την οικονομία χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο την δημόσια υγεία. θέλω να είμαι ξεκάθαρος πως κάθε άνοιγμα της οικονομίας προκαλεί λελογισμένη αύξηση κρουσμάτων».

Έτσι, το πρόστιμο θα φτάσει τα όρια του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα και ενώ είναι πλείστες όσες οι αναφορές για πρόστιμα που καταλογίστηκαν από «υπερβάλλοντα ζήλο», από την ΕΛΑΣ.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back