ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένα τριήμερο για τη διαφορετικότητα από το ΔΗΠΕΘΕ

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/06/2018, 16:40
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένα τριήμερο πρόγραμμα καλλιτεχνικών εργαστηρίων για παιδιά με και χωρίς αναπηρία διοργανώνει το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Το πρόγραμμα αυτό με μήνυμα «Όλοι διαφορετικοί, όλοι μοναδικοί, όλοι ίσοι απέναντι στην τέχνη» έρχεται να αναδείξει τον κοινωνικό ρόλο του θεάτρου και τη σημασία της διαφορετικότητας.

«Η καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία ως κοινός παράγοντας άρουν τα εμπόδια που στέκονται ανάμεσα στους ανθρώπους» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΔΗΠΕΘΕ με πρόεδρο την Αλέκα Βακαλοπούλου.

Από 8 έως 10 Ιουνίου, στην αυλή του αρχοντικού Πυρσινέλλα, θα γίνει λοιπόν ένα διαφορετικό τριήμερο γεμάτο θέατρο, μουσική, κίνηση, χορό, εικαστικές δημιουργίες και παιχνίδι. «Τα παιδιά και οι νέοι άνθρωποι, με και χωρίς αναπηρία, δημιουργούν, συμβιώνουν και ανακαλύπτουν ο ένας τον άλλον, μέσα από τη συνάντηση σημαντικών καλλιτεχνών από το χώρο του θεάτρου, της μουσικής, των εικαστικών και του χορού» επισημαίνει το ΔΗΠΕΘΕ.

Την επιμέλεια του προγράμματος έχει η καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων Ελένη Δημοπούλου και καλεσμένοι του Θεάτρου είναι οι καλλιτέχνες Richard Antony, σκηνογράφος/εικαστικός, Μέλπω Βασιλικού, χορογράφος, Ευριδίκη Μαγουλοπούλου, θεατροπαιδαγωγός και η θεατρική ομάδα ΠΑΠΑΛΑΝΓΚΙ που ειδικεύεται σε παραστάσεις με εκπαιδευτικό περιεχόμενο.

Πιο συγκεκριμένα, η δράση, θα γίνει την Παρασκευή 8 Ιουνίου (6.00 μ.μ.-9.00 μ.μ.), το Σάββατο 9 (11.00 π.μ.-2.00 μ.μ. και 6.00 μ.μ.-9.00 μ.μ.) και την Κυριακή 10 Ιουνίου (11.00 π.μ.-2.00 μ.μ.).

Το απόγευμα του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής, η θεατρική ομάδα «Παπαλάνγκι» θα παρουσιάσει την παράσταση κουκλοθεάτρου «Ο φίλος μου ο Τόμπυ». Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά 3 έως 9 ετών και ασχολείται, με χιούμορ και προβληματισμό, με το πολύ ευαίσθητο θέμα της παρουσίας ενός παιδιού με αναπηρία στο σχολείο.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back