ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένα τετραήμερο με κουκλοθέατρο

Εικόνα του άρθρου Ένα τετραήμερο με κουκλοθέατρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/12/2017, 12:53
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κουκλοθεατρικές παραστάσεις θα ανεβάσει αυτή την εβδομάδα το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το εργαστήρι Τέχνης και Εκπαίδευσης «Βυσσινόκηπος», στο θέατρο Καμπέρειο.

Στις 27 και 28 Δεκεμβρίου, στις 19:00, θα ανέβει η παράσταση «Ο Λαγουδένιος της Πρωτοχρονιάς», διάρκειας 40'. Η παράσταση, την οποία έχουν δημιουργήσει η Εβίτα Αγγέλη και η Γιάννα Νότη, είναι κατάλληλη για παιδιά άνω των 3 ετών.

Λίγα λόγια για το έργο: Είναι βράδυ, παραμονή Πρωτοχρονιάς. Ο Λαγουδένιος δεν έχει ύπνο και στριφογυρίζει ανήσυχος στο κρεβάτι του... Σηκώνεται και πατώντας στις μύτες των ποδιών του πάει μέχρι το παράθυρο. Κοιτάζει έξω και δεν πιστεύει στα μάτια του... Ο Άη Βασίλης βρίσκεται στην αυλή του! Ο Λαγουδένιος δεν χάνει χρόνο και γίνεται αμέσως ο πολυτιμότερος βοηθός του Άη Βασίλη.

Στην παράσταση αυτή παίζουν τρεις κούκλες.

Στις 29 και 30 Δεκεμβρίου, στις 19:00, θα ακολουθήσει η παράσταση «Μια νύχτα με τους Καλικάντζαρους», βασισμένο στο κείμενο του Στρατή Μυριβήλη «Τα παγανά» και στα ηπειρώτικα έθιμα του Δωδεκαήμερου. Την επιμέλεια και τη διασκευή του κειμένου έχουν κάνει η Γιάννα Νότη και η Εβίτα Αγγέλη.

Λίγα λόγια για το έργο: Πλησιάζουν οι γιορτές. Ο παππούς Βασίλης  και η γιαγιά Ειρήνη κοντά στο αναμμένο τζάκι αρχίζουν τις ετοιμασίες για το γιορτινό τραπέζι. Η γιαγιά ξέρει όλα τα κόλπα των καλικάντζαρων και κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να εμποδίσει την επίσκεψή τους.Ο παππούς όμως θα ήθελε πολύ να ξανασυναντήσει τον Παγανό όπως παλιά, όταν ήταν παιδί... Είναι μεσάνυχτα. Απόλυτη ησυχία βασιλεύει στο σπίτι. Και ξαφνικά... Πατ κιουτ! Τσιφ τσαφ!

Η παράσταση, διάρκειας 45', είναι κατάλληλη για παιδιά 4 ετών και άνω. Στην παράσταση παίζουν έξι κούκλες.

Το εισιτήριο για την κάθε παράσταση είναι 4 ευρώ.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back