ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (25 Δεκεμβρίου-1 Ιανουαρίου)

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (25 Δεκεμβρίου-1 Ιανουαρίου)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/12/2023, 09:42
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, αυτές έχουν ως εξής:

25-26 Δεκεμβρίου

Θέατρο: «Η Φάρμα των Ζώων»

Δύο τελευταίες παραστάσεις για τη «Φάρμα των Ζώων» του Τζορτζ Όργουελ που ανεβάζει σε διασκευή η «Θεατρική Συμπαιγνία».

Οι παραστάσεις θα γίνουν ανήμερα των Χριστουγέννων, στις 11 το πρωί, και στις 26 Δεκεμβρίου, στις 19:00, στη «Σκηνή 125» (εντός του ΚΕΠΑΒΙ).

Η «Θεατρική Συμπαιγνία» περιγράφει την παράσταση ως ένα «αλλόκοτο musical» για όλους, παιδιά, εφήβους και ενήλικες, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν τα Ζώα.

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Έρη Γκαρτζονίκα, Γιολάντα Καπέρδα, Στέλλα Κατσαρού, Θανάσης Μιχαηλίδης, Μαριάννα Μπάρμπα, Βασίλης Σιάφης. Σκηνοθεσία η Γιολάντα Καπέρδα. Τιμή εισιτηρίου: 12€, 10€ (παιδιά, έφηβοι, φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ, άνω των 65 ετών). Διάρκεια παράστασης: 85 λεπτά. Τηλέφωνα κρατήσεων: 26513-12830, 6945533242 & 6983749922. Προπώληση εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/i-farma-ton-zoon/


26, 27 και 30 Δεκεμβρίου

Κουκλοθέατρο: «Μια νύχτα με τους καλικάντζαρους»

Την παράσταση θεάτρου κούκλας «Μια νύχτα με τους Καλικάντζαρους», βασισμένη στο κείμενο του Στρατή Μυριβήλη «Τα παγανά» και στα ηπειρώτικα έθιμα του Δωδεκαήμερου, ανεβάζει το εργαστήρι τέχνης και εκπαίδευσης «Βυσσινόκηπος».

Παράσταση, συνοδεία ζωντανής μουσικής, θα δοθεί στις 26, 27 και 30 Δεκεμβρίου, στις 18:00, στον χώρο του «Βυσσινόκηπου» (Βεργίνας και Πανταζίδη).

Διάρκεια παράστασης: 55’. Στην παράσταση παίζουν 7 κούκλες (άμεσου χειρισμού, μαρότες και γαντόκουκλες). Κουκλοθεατρική διασκευή, Σκηνοθεσία & Στίχοι: Εβίτα Αγγέλη. Παίζουν: Εβίτα Αγγέλη, Γιάννα Νότη, Μάλα Αργυροπούλου. Στη μουσική ο Βαγγέλης Πεπόνης.

Γενική είσοδος: 9 ευρώ. Προπώληση: Βιβλιοπωλείο Αναγνώστης, Βυσσινόκηπος. Ηλεκτρονική προπώληση: https://www.viva.gr/tickets. Πληροφορίες & Κρατήσεις: 6977238367.


26 Δεκεμβρίου

Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή στο Πορτραίτο

Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή θα δώσουν μια μοναδική συναυλία στα Ιωάννινα, στο «Θυμωμένο Πορτραίτο», παρουσιάζοντας μουσικές απ’ όλο τον κόσμο, την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023. Τηλέφωνο κρατήσεων 2651068550, είσοδος: 10 ευρώ


27 Δεκεμβρίου

Μουσική: «Το μυστικό της Περσεφόνης»

Tο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάζει την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου, στις 20:30, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», «Το μυστικό της Περσεφόνης». Πρόκειται για μια πιανιστική διάλεξη με ερμηνευτή τον Γιάννη Ντακούμη.

Σε σημείωμά του ο καλλιτέχνης αναφέρει: «Η συναυλία-διάλεξη επιχειρεί να προσεγγίσει, και ενδεχομένως να θεραπεύσει, αυτό που ένας ψυχολόγος θα ονόμαζε ‘φόβο θανάτου’. Μέσα από έργα των Bach, de Falla, Beethoven, Khachaturian και Rachmaninoff, όπου κεντρικό θέμα αποτελεί η αντιμετώπιση του φόβου του θανάτου, ακολουθούμε μια πορεία που οργανώνεται σε τέσσερα στάδια. Σε κάθε στάδιο χρησιμοποιούμε ως αφορμή συμβολισμούς από τον μύθο της Περσεφόνης, ώστε να οδηγηθούμε, τελικά, σε μαθήματα για τη δική μας ζωή».

Παιδική παράσταση: «Ποιος θα σώσει τα Χριστούγεννα;»

Την παιδική παράσταση «Ποιος θα σώσει τα Χριστούγεννα;» παρουσιάζει το Θέατρο Actina στις 27 Δεκεμβρίου, στις 18:00, στον χώρο του στην οδό Άννης Κομνηνής

Σκηνοθεσία η Αθηνά Τσικνιά. Τους ρόλους ερμηνεύουν: Άννα Παπανικολάου, Δέσποινα Ναυρόζογλου, Μιχάλης Ντέτσικας, Δάφνη Πουρναρά. Κούκλα καλικάντζαρου η Εβίτα Αγγέλη.

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Τηλ.: 6974865401. Εισιτήρια: 10€, 7€ το παιδικό.

C-Jazz Quartet στο Πορτραίτο

Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου, οι C-Jazz Quartet θα βρίσκονται στο Θυμωμένο Πορτραίτο. Τους αποτελούν οι Ράνια Τόλη, Γιάννης Μήτσιος, Ευθύμης Σφαιρόπουλος και Ηλίας Αράπογλου.

Τηλέφωνο κρατήσεων 2651068550, είσοδος 5 ευρώ


27 και 29 Δεκεμβρίου

Κουκλοθέατρο: «Ένας καλικάντζαρος στο καραμελάδικο»

ην παράσταση « Ένας καλικάντζαρος στο καραμελάδικο» θα παρουσιάσει το Κουκλοθέατρο «Αντράλα» στις 27 και 29 Δεκεμβρίου και στις 5 Ιανουαρίου, στις 17:30, στο Θέατρο «Κύκλος» (Αραβαντινού 14).

Η υπόθεση: Ο Καμπουράκος με τη φανταστική φωνή και τη χρυσή καρδιά αγαπάει την Καραμέλα, την κόρη του γνωστού εφοπλιστή Τουλούμπα. Εκείνος όμως δεν θέλει να δώσει τη μονάκριβή του σ’ έναν απένταρο καμπούρη και για να τον ξεφορτωθεί μια για πάντα του υπόσχεται ότι θα του δώσει την κόρη του, αν καταφέρει να ξεπεράσει δυο δοκιμασίες, τόσο δύσκολες, που κανένας άνθρωπος δεν θα μπορούσε να ξεπεράσει. Τι θα γίνει όμως όταν την παραμονή των Χριστουγέννων βρεθεί στο δρόμο του ο Κωλοβελόνης ο καλικάντζαρος;

Κείμενο: Χάρις Μέγα, Σκηνογραφία -Κατασκευή σκηνικών: Κατερίνα Πάνου, Σωκράτης Παππάς, Κατασκευή κουκλών: Σωκράτης Παππάς, Κατερίνα Πάνου, Πρωτότυπη μουσική: Χάρις Μέγα, Άκης Σιούτης, Ενδυματολόγος: Μάρθα Αντωνίου. Παίζουν: Σωκράτης Παππάς, Κατερίνα Πάνου, Άκης Σιούτης

Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα. Απευθύνεται σε ηλικίες από 3 ετών και άνω

Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ. Τηλέφωνο κρατήσεων: 6974291513


27, 28 και 30 Δεκεμβρίου

Παραμύθια από τη Μαρία Μαχαίρα

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων θα παρουσιάσει παραμύθια από την παγκόσμια λαϊκή παράδοση και παραδοσιακά κάλαντα από όλη την Ελλάδα στις 27 και 28 Δεκεμβρίου, στις 18:30, και στις 30 Δεκεμβρίου, στις 12:00, στο Καμπέρειο Θέατρο.

Η αφηγήτρια παραμυθιών Μαρία Μαχαίρα θα αναλάβει μια διαδραστική παράσταση αφήγησης που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους. Η παράσταση θα συνοδεύεται μουσικά, ζωντανά στην σκηνή, με τραγούδια που έχουν γραφτεί για την παράσταση και κάλαντα από όλη την Ελλάδα.

Είσοδος: 5 ευρώ.


28 Δεκεμβρίου

Ρεμπέτικα στο Πορτραίτο

Άλλη μια ρεμπέτικη βραδιά στο Θυμωμένο Πορτραίτο, με τον Χαρίλαο Τσακτσίρα. Στις 28 Δεκεμβρίου, στις 21.30. Είσοδος 5 ευρώ


29 Δεκεμβρίου

ΜπασΑλάν στο Πορτραίτο

Οι ΜπασΑλάν που κάνανε ντεμπούτο με μια διασκευή στο τραγούδι της Ρόζας Εσκενάζυ «Αραπίνα Μου Σκερτσόζα» και το τραγούδι «Μια Ματιά σου Μπορεί», από τη δισκογραφική Music Art Lab, παίζουν την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου στο Θυμωμένο Πορτραίτο.

Οι ΜπασΑλάν είναι οι Δημήτρης Μπασδάνης (Κιθάρα, Programming, Loops), Αλεξάνδρα Ρίζου (Φωνή), Ανέστης Τσιαρτσιανίδης (Βιολί).


1 Ιανουαρίου

Πρωτοχρονιάτικη… Συμφωνική Ορχήστρα

Εορταστική συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων την Πρωτοχρονιά, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα «Αρχ. Σπυρίδωνος» της πρώην Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας. Μουσική διεύθυνση: Γεώργιος Χλίτσιος. Είσοδος ελεύθερη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back