Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα συνέδριο για τα γεωπάρκα UNESCO Ελλάδας-Κύπρου

Εικόνα του άρθρου Ένα συνέδριο για τα γεωπάρκα UNESCO Ελλάδας-Κύπρου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/05/2022, 14:40
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το 3ο Διεθνές Συνέδριο Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO Ελλάδας και Κύπρου, με τίτλο «Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO Ελλάδας-Κύπρου και Βιώσιμη Ανάπτυξη» διοργανώνει η Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε., στα Γιάννενα, από 3 έως 5 Ιουνίου.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα παρουσιαστούν τα ιδιαίτερα γεωλογικά, φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά  που διέπουν την φυσιογνωμία των οκτώ γεωπάρκων Ελλάδας-Κύπρου. Παράλληλα, «θα αποτελέσει μια μοναδική ευκαιρία για την δικτύωση  και ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών σε θέματα ήπιας-βιώσιμης ανάπτυξης, μέσα από τον γεωτουρισμό και γενικότερα τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, με παράλληλο σκοπό την ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών, μέσω δράσεων ενημέρωσης και  εκπαίδευσης των νεότερων γενιών».

Η Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε., ως φορέας λειτουργίας του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO Βίκου-Αώου, διοργανώνει το συνέδριο με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου και σε συνεργασία με το Ελληνικό Forum Γεωπάρκων, την Κυπριακή Εθνική Επιτροπή της   Unesco, τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της Unesco,

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στο συνέδριο εδώ: https://geoparksconferencegrcy-2022.gr/.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back