ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Ένα σχέδιο για την ακαδημαϊκή Άρτα

Εικόνα του άρθρου Ένα σχέδιο για την ακαδημαϊκή Άρτα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/10/2020, 14:31
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις της Άρτας βρέθηκε χτες Παρασκευή, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, μαζί με τους αντιπρυτάνεις Μηνά Πασχόπουλο, Σταύρο Νικολόπουλο, τον πρόεδρο του συμβουλίου ένταξης Τάσο Τσίνα κ.α.

Η επίσκεψη είχε και το χαρακτήρα «στήριξης» των ακαδημαϊκών δομών του πανεπιστημίου στην Άρτα.

Ο κ. Αλμπάνης τόνισε ότι πλέον, έχουν νομιμοποιηθεί οι εγκαταστάσεις που το πανεπιστήμιο παρέλαβε ημιτελείς ή με νομικές εκκρεμότητες και το επόμενο βήμα θα είναι η ένταξη της πανεπιστημιούπολης στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης, με προϋπολογισμό 3,5 εκατ. ευρώ. Ο κ. Αλμπάνης μίλησε και για το Αγροδιατροφικό Πάρκο, τόνισε ότι συνεδριάζει η αρμόδια επιτροπή, προκειμένου να εκπονήσει τον κανονισμό λειτουργίας και να περάσει το θέμα κατόπιν, στην σύγκλητο για τις τελικές εγκρίσεις.

Ο κ. Νικολόπουλος τόνισε πως το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων λειτουργεί ως ένα ενιαίο ίδρυμα, με κοινή στρατηγική. Από την πλευρά του ο κ. Τσίνας, ο οποίος ήταν και ο τελευταίος πρύτανης του ΤΕΙ Ηπείρου, τόνισε ότι θα πρέπει να ενισχυθούν οι υποδομές στο campus της Άρτας, καθώς και η φοιτητική μέριμνα.

Ο κ. Αλμπάνης έδωσε και μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για τους φετινούς πρωτοετείς και την προτίμηση που έδειξαν στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Ανέφερε ότι το 20% προέρχεται από την Ήπειρο και το 80% από την υπόλοιπη χώρα και είναι τέταρτο στις πρώτες επιλογές.

Πάντως, δεν απέκρυψε την ανησυχία για το μικρό αριθμό εισακτέων σε κάποια τμήματα, ειδικά του πρώην ΤΕΙ και είπε πως θα ληφθούν πρωτοβουλίες για να «αλλάξει η εικόνα», την επόμενη διετία.

Τέλος, σχετικά με τα της πανδημίας, είπε ότι το ίδρυμα λειτουργεί κανονικά και τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας. Τα μαθήματα των πρωτοετών θα ξεκινήσουν γύρω στις 12/10 και οι εγγραφές έχουν παραταθεί μέχρι τις 6/10.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back