ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα σημαντικό βήμα για το νέο εργοτάξιο

Εικόνα του άρθρου Ένα σημαντικό βήμα για το νέο εργοτάξιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/05/2022, 18:38
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πριν από ενάμιση χρόνο, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ είχε χαρακτηρίσει την υπόθεση της μετεγκατάστασης του εργοταξίου του Δήμου «περίπλοκη» και με «μηδέν ωριμότητα».

Το εργοτάξιο βρίσκεται σήμερα στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Κοπάνων, δίπλα ακριβώς από τη λίμνη Παμβώτιδα. Η ανάγκη απομάκρυνσής του από εκεί είναι πάνω απ’ όλα περιβαλλοντική. Πριν από πέντε χρόνια, η προηγούμενη δημοτική αρχή ανέθεσε μια σειρά από μελέτες (αρχιτεκτονική, στατική ηλεκτρομηχανολογική) και προχώρησε στη χωροθέτηση του νέου εργοταξίου σε δημοτική έκταση δίπλα από την οδό Νιάρχου, όπου επίσης θα γίνει και το Πράσινο Σημείο.

Η διαδικασία με την εκπόνηση των μελετών δεν προχώρησε όμως ομαλά. Στη σημερινή της συνεδρίαση, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε να προχωρήσει στη δημοπράτηση των νέων εργοταξιακών κτιριακών εγκαταστάσεων με μελέτη-κατασκευή. «Το έργο γίνεται πραγματικότητα χάρη στη συνεργασία που υπήρξε με όλες τις παρατάξεις κατά το προηγούμενο διάστημα και την κοινή στάση για την επίλυση ενός σοβαρού προβλήματος του Δήμου» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Γιώργος Αρλέτος.


Στο νέο κτίριο, όταν αυτό ολοκληρωθεί, θα μεταστεγαστούν τα εξής τμήματα: Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Συντηρήσεων Έργων και Πολιτικής Προστασίας, Διαχείρισης και Συντήρησης Οχημάτων, Πρασίνου και Κοιμητηρίων.

Για τον Δήμο Ιωαννιτών, θα υπάρξει και οικονομική ωφέλεια, καθώς για τις σημερινές εγκαταστάσεις του εργοταξίου καταβάλλει μίσθωμα στο Δημόσιο.

Ο προϋπολογισμός δε του έργου ανέρχεται σε 1,5 εκατ. ευρώ.

Το πρώτο βήμα ωστόσο που πρέπει να γίνει, είναι η εκπόνηση γεωτεχνικών ερευνών, γεωτεχνικής μελέτης θεμελίωσης κτιρίων, οριστικής αρχιτεκτονικής μελέτης, οριστικής στατικής μελέτης, οριστικής μελέτης εγκαταστάσεων, οριστικής μελέτης εφαρμογής, μελέτης ενεργειακής απόδοση και μελέτης βιοκλιματικού σχεδιασμού όπως και η σύνταξη φακέλου οικοδομικής άδειας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, αφού ληφθούν όλες οι απαιτούμενες άδειες για την υλοποίηση των εργασιών, ο ανάδοχος του έργου θα συντάξει και θα υποβάλει στην υπηρεσία προς έγκριση τη μελέτη εφαρμογής η οποία αποτελεί συμβατικό στοιχείο της εργολαβίας.

Ο Δήμος Ιωαννιτών, στην ανακοίνωσή του, δεν αναφέρει ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των μελετών, σε πρώτη φάση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back