Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εργοτάξιο Δήμου Ιωαννιτών: …και θέμα προσωπικών δεδομένων

Εικόνα του άρθρου Εργοτάξιο Δήμου Ιωαννιτών: …και θέμα προσωπικών δεδομένων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/07/2024, 15:18
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εκτός από την ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών για τη συνάντηση εργασίας σχετικά με το εργοτάξιο και την απάντηση σε σύλλογο εργαζόμενων ΟΤΑ και Λαϊκή Συσπείρωση, ο αναπληρωτής προϊστάμενος Διεύθυνσης Καθαριότητας με έγγραφό του στην αντιδημαρχία και τη νομική υπηρεσία του Δήμου Ιωαννιτών, δίνει μια σειρά εξηγήσεις για την κλήση της αστυνομίας, κατά τη συνέντευξη Τύπου στο εργοτάξιο.

Ο αναπληρωτής προϊστάμενος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η πρόεδρος του συλλόγου δεν ζήτησε άδεια για τηλεοπτική κάλυψη, φωτογραφίες και βίντεο και ότι τελικά, η αστυνομία κλήθηκε για «προστασία από άσκοπη και ανεξέλεγκτη προβολή εργαζομένων στο εργοτάξιο» που τελικά «δεν αποφεύχθηκε».

Επίσης, καλεί τη νομική υπηρεσία να ενεργήσει για την προστασία προσωπικών δεδομένων των εργαζόμενων (φωτογραφίες, βίντεο κ.λπ ) και καταλήγει: «Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων είναι υπέρ της τοποθέτησης Ηλεκτρονικής Κάρτας Ελέγχου εργαζομένων στο εργοτάξιο, το οποίο και δήλωσε στη σύσκεψη που έγινε την 16 – 07 – 2024 στο χώρο του Δημαρχείου Ιωαννιτών, παρότι η πολιτική ηγεσία του Δήμου είχε επιφυλάξεις και ήθελε το θέμα να το βάλει σε διαβούλευση. Αυτό σε απάντηση ότι η πρόεδρος μεριμνά για τους εργαζομένους».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3