Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα σεμινάριο αφιερωμένο στη μνήμη του Γ. Καραγιώργου

Εικόνα του άρθρου Ένα σεμινάριο αφιερωμένο στη μνήμη του Γ. Καραγιώργου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/06/2023, 19:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών σε προσωπικό του Δήμου Πωγωνίου πραγματοποιήθηκε από το ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας Ιωαννίνων.

«Αναλάβαμε την πρωτοβουλία για κατάρτιση του προσωπικού έχοντας σκοπό αφενός τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών από τις δομές που παρέχουν φροντίδα σε συνδημότες μας κι αφετέρου την προετοιμασία όλων των υπαλλήλων ώστε να καταφέρουν να ανταποκριθούν άμεσα και ορθά σε κάθε επείγουσα ανάγκη» αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης. Πρόσθεσε δε ότι θα γίνουν κι άλλοι κύκλοι εκπαίδευσης.

Το σημερινό σεμινάριο ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του αδικοχαμένου Γιάννη Καραγιώργου που είχε εργαστεί επί 26 χρόνια ως διασώστης-πλήρωμα ασθενοφόρου κι είχε διατελέσει Αντιδήμαρχος του πρώην Δήμου Δελβινακίου και δημοτικός σύμβουλος Δήμου Πωγωνίου. «Είχα την τύχη να συνεργαστώ με το Γιάννη Καραγιώργο, έναν από τους στυλοβάτες του Τομέα ΕΚΑΒ Δολιανών. Ήταν άνθρωπος δραστήριος, φιλότιμος και κάθε του κίνηση χαρακτηριζόταν από αλτρουισμό» ανέφερε ο κ. Καψάλης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο διευθυντής του ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας Ιωαννίνων Μιχάλης Τσοβίλης ευχαρίστησε τον δήμαρχο Πωγωνίου χαρακτηρίζοντας απαραίτητες τις γνώσεις που αποκομίζονται, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς ότι πολλά από τα περιστατικά λαμβάνουν χώρα στον εργασιακό χώρο και τα πρώτα λεπτά είναι καθοριστικά.

Για τον Γιάννη Καραγιώργο μίλησε εκ μέρους του Σωματείου Εργαζομένων ο ταμίας Παύλος Βασιλείου σημειώνοντας: «Ο τομέας ΕΚΑΒ Δολιανών έμεινε φτωχότερος μετά την αιφνίδια απώλεια του Γιάννη Καραγιώργου που είχε αφήσει το αποτύπωμά του στα χωριά του Πωγωνίου αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές ευθύνης του Τομέα. Είναι δύσκολο να βρεις τέτοιους συναδέλφους και συνεργάτες και το θεωρούμε χρέος μας να τον τιμήσουμε με αυτή τη δράση» τόνισε μεταξύ άλλων.

Εκπαιδευτές του σεμιναρίου, εκ μέρους του ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας Ιωαννίνων, ήταν ο Χρήστος Σιώλος, η Όλγα Σιούλα και η Αθανασία Οικονόμου, ενώ συμμετείχε επίσης η Ελένη-Ουρανίδη Γερασίδη, υπεύθυνη γραφείου εκπαίδευσης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back