ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα «όχι» στην κατάργηση των φορέων απεξάρτησης

Εικόνα του άρθρου Ένα «όχι» στην κατάργηση των φορέων απεξάρτησης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/01/2024, 12:59
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια από τις «παρακαταθήκες» του προηγούμενου υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είναι η κατάργηση των φορέων απεξάρτησης και η υπαγωγή τους σε έναν οργανισμό-«ομπρέλα», σε συνδυασμό με την υιοθέτηση αναχρονιστικών αντιλήψεων για την εξάρτηση και τους χρήστες.

Σήμερα Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024, μερικές εκατοντάδες άνθρωποι βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων για να αντιδράσουν σε αυτούς τους σχεδιασμούς.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, στον οποίο χρεώνεται σημαντικό κομμάτι της απόφασης –ελέω συγκεκριμένων συμβούλων του, τους οποίους εμπιστεύτηκε τυφλά σχεδόν κατά τη θητεία του- δεν είναι πια υπουργός.

Ο οργανισμός όμως, παραμένει προς ψήφιση.

Η συγκέντρωση στα Γιάννενα ήταν το αποτέλεσμα ενός από τα μεγαλύτερα «μέτωπα» που έχουν σχηματιστεί για κοινωνικά θέματα, στην πόλη. Όλοι οι φορείς απεξάρτησης (Σχεδία, ΚΕΘΕΑ), το Εργατικό Κέντρο και περίπου 40 σωματεία του, η ΕΙΝΗ, η ΑΔΕΔΥ, πολλοί ακόμα σύλλογοι και σωματεία, δήλωσαν την αντίθεσή τους στο νόμο για την ψυχική υγεία και τους φορείς απεξάρτησης.

Σημειώνεται ότι αρνητική θέση για την επαπειλούμενη κατάργηση των φορέων και συγχώνευσή τους, έχουν πάρει τόσο το περιφερειακό συμβούλιο Ηπείρου, όσο και το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων, καθώς και άλλα αυτοδιοικητικά σώματα στο νομό Ιωαννίνων και την Ήπειρο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back