Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα κέντρο πληροφόρησης δίπλα στον Βοϊδομάτη

Εικόνα του άρθρου Ένα κέντρο πληροφόρησης δίπλα στον Βοϊδομάτη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/07/2019, 20:09
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα από βασικά πρότζεκτ του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου είναι το κέντρο πληροφόρησης στην Κλειδωνιά του Δήμου Κόνιτσας, ένα έργο που παίρνει τον δρόμο του.

Ο Φορέας Διαχείρισης ανακοίνωσε ότι στις 24 Ιουνίου υπογράφηκε η σύμβαση για τη δημιουργία του εκθεσιακού χώρο στο κέντρο πληροφόρησης με την ανάδοχο σύμπραξη «Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας/Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων Υγροτόπων και Νικόλαος Δ. Σουλάκης». Το έργο έχει προϋπολογισμό 95.000 ευρώ και είναι ενταγμένο στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020».


Το νέο κέντρο πληροφόρησης θα στεγαστεί σε ένα κτίριο, το οποίο είναι κλειστό εδώ και χρόνια και που βρίσκεται δίπλα στο πέτρινο γεφύρι της Κλειδωνιάς στον ποταμό Βοϊδομάτη. Η χρήση του κτιρίου στον Φορέα Διαχείρισης και στον Δήμο Κόνιτσας παραχωρήθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.

Σε αυτό το κτίριο, θα τοποθετηθούν σύνθετα εκθέματα, διαδραστικά μέσα και διάφορα υλικά τα οποία θα παρουσιάζουν το βόρειο-βορειοανατολικό τμήμα του εθνικού πάρκου, έχοντας ως άξονα και σημείο αναφοράς τον εθνικό δρυμό Βίκου - Αώου και γενικότερα την ευρύτερη περιοχή της Κόνιτσας. 

Σκοπός του Φορέα Διαχείρισης είναι η σύνδεση του νέου κέντρου πληροφόρησης με το υπάρχον δίκτυο υποδομών προσανατολισμού και ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου και ειδικότερα η σύνδεσή του με ποικίλες ενημερωτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες όπως και δραστηριότητες αναψυχής. 

Σύμφωνα με το σχέδιο σύμβασης, το νέο κέντρο πληροφόρησης θα είναι έτοιμο σε έναν χρόνο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back