ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα φουλάρι, έξι πέτρες μια σύλληψη και τρεις άνθρωποι με αναπνευστικά

Εικόνα του άρθρου Ένα φουλάρι, έξι πέτρες μια σύλληψη και τρεις άνθρωποι με αναπνευστικά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/11/2023, 14:12
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το «έπος» της αστυνομικής επέμβασης στη χτεσινή πορεία του Πολυτεχνείου στα Γιάννενα, συνοψίζεται τελικά σε μια σύλληψη ατόμου που κατηγορείται για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, βία κατά υπαλλήλων, διατάραξη κοινής ειρήνης, νόμο περί όπλων και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Τα αποδεικτικά, όπως τα δημοσίευσε η Ασφάλεια Ιωαννίνων, είναι τα εξής, όπως επακριβώς αποτυπώνονται στο δελτίο Τύπου της αστυνομίας: «Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης κατασχέθηκαν κοντάρι με κομμάτι μαύρου υφάσματος καθώς και μαντήλι (για την απόκρυψη των χαρακτηριστικών του προσώπου), τα οποία κατείχε ο κατηγορούμενος, όπως επίσης και 6 πέτρες, που χρησιμοποιήθηκαν κατά την επίθεση εναντίον των αστυνομικών»

Έγιναν επίσης άλλες 10 προσαγωγές.

Συμμετέχοντες στην πορεία, κατήγγειλαν ότι οι αστυνομικές δυνάμεις έριξαν αδιάκριτα δακρυγόνα και κρότου λάμψης, ακόμα και σε σημεία όπου βρίσκονταν μικρά παιδιά.

Στο μεταξύ, κάποια από τα χημικά που πέταξε η αστυνομία στη διαδήλωση, βρέθηκαν σε κάδους απορριμμάτων.

Κατά την αποκομιδή, τρείς εργαζόμενες στην καθαριότητα εισέπνευσαν τα χημικά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Ο Δήμος Ιωαννιτών αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι είναι «πρωτοφανές γεγονός» και ότι θα πρέπει να διερευνηθεί.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου εξέφρασε τη συμπαράστασή του στις εργαζόμενες και επιπλέον, τόνισε:

«Το συγκεκριμένο γεγονός προκαλεί αλγεινές εντυπώσεις σε όλους μας. Είναι πρωτοφανές και απαράδεκτο χημικά ή άλλα επικίνδυνα υλικά να καταλήγουν στους κάδους απορριμμάτων χωρίς αυτοί που το κάνουν να σκεφτούν τις συνέπειες και τους εργαζόμενους της καθαριότητας που εν αγνοία τους βρίσκονται αντιμέτωποι με αυτά»


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3