ΘΕΑΤΡΟ

Ένα φονικό, ένας ερευνητής και... ο Καζαντζάκης

Εικόνα του άρθρου Ένα φονικό, ένας ερευνητής και... ο Καζαντζάκης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/01/2018, 22:43
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έντονα θεατρικός είναι ο Ιανουάριος, με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων να διοργανώνει ή να φιλοξενεί διάφορες παραστάσεις.

Από 15 Ιανουαρίου (και μέχρι 15 Μαρτίου), η Νεανική Σκηνή θα ανεβάσει το έργο «Φτάσε όπου δεν μπορείς» βασισμένο σε κείμενα του Νίκου Καζαντζάκη. Πρόκειται για μια συμπαραγωγή του δικτύου ΔΗΠΕΘΕ της Εγνατίας Οδού. Την παράσταση σκηνοθετεί η Χριστίνα Χατζηβασιλείου. Παίζουν τρεις ηθοποιοί: Σοφία Αντωνίου, Ηλίας Παπαδόπουλος, Θανάσης Ρέστας. Το έργο θα παίζεται τα πρωινά για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων κατόπιν συνεννόησης και κάθε Τετάρτη βράδυ για το κοινό.

Στις 22 και 23 Ιανουαρίου, η Ρούλα Πατεράκη και ο Γιώργος Νανούρης θα ανέβουν στη θεατρική σκηνή του «Καμπέρειου» για να παρουσιάσουν υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Ιόλης Ανδρεάδη το έργο του Τόμας Έλιοτ «Φονικό στην Εκκλησιά». Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων συμπράττει με το «Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν» και τη θεατρική εταιρία «Λυκόφως» του Γ. Λυκιαρδόπουλου. Η παράσταση έχει ξεκινήσει ήδη να παίζεται στην Αθήνα, στο Θέατρο Τέχνης.

Στις 26 Ιανουαρίου, η Πειραματική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ θα ανεβάσει το έργο «Προσομοιώσεις» σε σύλληψη, σκηνοθεσία και χορογραφία της Όλγας Ζήση. Το έργο πραγματεύεται την ιστορία της σχέσης ενός ερευνητή με έναν νοήμονα υπολογιστή. Είναι βασισμένο δε στο βιβλίο του γιαννιώτη επιστήμονα και συγγραφέα Δημήτρη Π. Βαρτζιώτη «Σχόλια σε στοχασμούς του Ludwig Wittgenstein». Η παράσταση θα ανεβαίνει κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή για αρκετό διάστημα.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back