ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα δασικό συμπόσιο στα Ιωάννινα

Εικόνα του άρθρου Ένα δασικό συμπόσιο στα Ιωάννινα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/11/2022, 14:29
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δασικό συμπόσιο-συνάντηση εργασίας «Life Grin» διοργανώνει στα Ιωάννινα η Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος της Γενικής Γραμματείας Δασών από 25 Νοεμβρίου και για τρεις μέρες με τη συμμετοχή του υφυπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γιώργου Αμυρά.

Στις 25 Νοεμβρίου, στις 9 το πρωί, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, θα γίνουν παρουσιάσεις για το έργο των Δασικών Υπηρεσιών Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, τη νέα κάθετη οργάνωση των Δασικών Υπηρεσιών και τη χρηματοδότησή τους, τα έργα του προγράμματος «Life Grin - Αστικό Πράσινο και Κλιματική Αλλαγή», το αστικό πράσινο και την κλιματική διακυβέρνηση των πόλεων στην Περιφέρεια Ηπείρου και την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου και την αντιμετώπισή της.

Επίσης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις:

-στο δασύλλιο της Νήσου των Ιωαννίνων όπου πραγματοποιούνται δασοκομικοί χειρισμοί στο πλαίσιο του έργου «Antinero»

-στη Χαράδρα του Βίκου στη θέση «Οξυά» Μονοδενδρίου και στη θέση Αγία Παρασκευή, ενώ θα γίνει συνάντηση με τον δήμαρχο Ζαγορίου για θέματα που άπτονται του δασικού τομέα

-στους καθαρισμούς Δημοσίων Δασών Λάιστας, Σκαμνελίου, Ηλιοχωρίου όπου διενεργούνται υλοτομίες από τους ΔΑΣΕ Ιωαννίνων

-στην περιοχή Βοϊδομάτη, θέση «Ιερά Μονή Παναγίας Σπηλιώτισσας» της Τ.Κ. Αρίστης και στην Τ.Κ. Κλειδωνιάς στον χώρο δασικής αναψυχής για αυτοψία για την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου

-στις Τ.Κ. Μαζίου, Αετόπετρας και Μελισσόπετρας για υλοτομίες κάλυψης ατομικών αναγκών των κατοίκων των περιοχών του Δήμου Κόνιτσας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back