ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένα βιβλίο-ταξίδι στο παρελθόν της πόλης

Εικόνα του άρθρου Ένα βιβλίο-ταξίδι στο παρελθόν της πόλης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/02/2017, 20:16
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στις 22 Φεβρουαρίου, στις 20:30, στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου «Το Πανόραμα του Νισήμ Λεβή» του Αλέξανδρου Μωυσή –τον πρόλογο του βιβλίου έχει γράψει ο ιστορικός Μαρκ Μαζάουερ.

Για τη βιβλιοπαρουσίαση αυτή μίλησαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας και ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κώστας Γκόγκος.: «Με το φωτογραφικό υλικό που παρουσιάζεται στο βιβλίο, δίνεται η ευκαιρία στον αναγνώστη να προσεγγίσει την καθημερινότητα  της εποχής, την κοινωνική ζωή, συμπεριφορές και αντιλήψεις-αναμνήσεις και σημαντικές πληροφορίες της ιστορίας και ‘του γίγνεσθαι‘ των Ιωαννίνων στο πέρασμα του χρόνου» τόνισε ο δήμαρχος. Ο κ. Μπέγκας ευχαρίστησε τον Ραφαήλ και τον Αλέξανδρο Μωυσή για  το όμορφο αυτό τεκμήριο,  όπως το χαρακτήρισε, και την ευκαιρία που δίνουν στους κατοίκους της πόλης των Ιωαννίνων να ταξιδέψουν μέσα από τις ‘ζωντανές’ εικόνες…

Από την πλευρά του, ο κ. Γκόγκος υπογράμμισε ότι «το βιβλίο αυτό αποτελεί μια σημαντική παρακαταθήκη για τη πόλη με ένα αξιόλογο και πολύ ενδιαφέρον φωτογραφικό υλικό που πραγματικά κερδίζει μια εξέχουσα θέση στην ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του γίγνεσθαι των  Ιωαννίνων του χθες».

Παράλληλα, «τρέχει» έκθεση με τις φωτογραφίες του Νισήμ Λεβή, η οποία φιλοξενείται στον εκθεσιακό χώρο του Πνευματικού Κέντρου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3