Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα αντίο στην Ελένη Παγκρατίου-Αλεξάκη

Εικόνα του άρθρου Ένα αντίο στην Ελένη Παγκρατίου-Αλεξάκη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/03/2022, 22:03
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η αρχιτέκτονας Ελένη Παγκρατίου-Αλεξάκη έφυγε από τη ζωή σήμερα. Ήταν μια γυναίκα που δεν σταματούσε να έχει ιδέες και να συμμετέχει σε διάφορα εγχειρήματα με έμφαση την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τον πολιτισμό. Ήταν ιδιαίτερα δραστήρια και δημιουργική.

Το όνομά της ήταν ταυτισμένο με το Ζαγόρι. Συμμετείχε στην ίδρυση της Αναπτυξιακής Εταιρείας Ζαγορίου (ΑΝΕΖ), δίνοντας έμφαση στην πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Είχε δραστηριοποιηθεί και στον χώρο του τουρισμού, όντας παράλληλα πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου.

Λόγω των στενών σχέσεων της με τη Γαλλία, ήταν επίτιμη πρόξενος της Γαλλίας στα Ιωάννινα. Κατάφερε να υλοποιήσει διάφορα πρότζεκτ, όπως τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας, ενώ τα τελευταία χρόνια συμμετείχε σε διάφορες δράσεις για την ανάδειξη της ξερολιθιάς ως μέλος της Διεθνούς Εταιρίας για τη Διεπιστημονική Μελέτη της Ξερολιθιάς όπως και για την καθιέρωση του Ζαγορίου ως γαστρονομικής κοινότητας.

Ο δήμαρχος Ζαγορίου Γιώργος Σουκουβέλος, με ανάρτησή του στο fb, εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια της Ελένης Παγκρατίου "μιας γνήσιας Ζαγορίσιας, μιας φωτεινής παρουσίας στον δημόσιο βίο του τόπου μας, που έδωσε περιεχόμενο και ουσία σε κάθε πρωτοβουλία της.Διακρινόταν για την ευπρέπεια, το ήθος της και τον πλούτο των γνώσεών της. Καλό ταξίδι αγαπητή μου Ελένη".

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3