Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα άλλο… Πνευματικό Κέντρο Κατσικά

Εικόνα του άρθρου Ένα άλλο… Πνευματικό Κέντρο Κατσικά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/04/2022, 23:16
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στη δημοπράτηση του έργου που αφορά την επανάχρηση του κτιρίου του Πνευματικού Κέντρου Κατσικά ως κέντρου πολιτισμικής δημιουργίας, με προϋπολογισμό 1,8 εκατ. ευρώ, προχωρά ο Δήμος Ιωαννιτών, μετά τη σημερινή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Όπως σημειώνεται και σε σχετική ανακοίνωση, σήμερα το κτίριο, το οποίο γειτνιάζει με την πλατεία του Κατσικά, είναι μερικώς λειτουργικό. Το μεγαλύτερο τμήμα του παραμένει ανενεργό, ενώ η μη χρήση των υπόλοιπων χώρων έχει επιφέρει διάφορες φθορές.

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, όπως σημειώνεται, οι παρεμβάσεις που θα γίνουν, περιλαμβάνουν χώρους θεατρικών παραστάσεων, συναυλιών, προβολών και ομιλιών, πολλαπλές αίθουσες εκδηλώσεων, εκθεσιακούς χώρους, αίθουσες εκπαίδευσης, ανοιχτούς και συνεργατικούς χώρους εργασίας, maker space, χώρο συνεδριάσεων και τέλος καφέ-αναψυκτήριο αλλά και πωλητήριο.

Την επανάχρηση του κτιρίου είχε επιχειρήσει και η προηγούμενη δημοτική αρχή, διεκδικώντας χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Το εγχείρημα δεν προχώρησε τότε λόγω μιας ιδιοκτησιακής εκκρεμότητας η οποία επιλύθηκε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3