ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα ακόμη βήμα για το πάρκο πολιτισμού

Εικόνα του άρθρου Ένα ακόμη βήμα για το πάρκο πολιτισμού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/12/2020, 15:29
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στη δημοπράτηση του έργου «Διαμόρφωση πλατείας Γλυκήδων, οδών Ιστορικού Προκοπίου και Σουγδουρή» στο Κάστρο των Ιωαννίνων, με προϋπολογισμό 1,8 εκατ. ευρώ, προχωρά η οικονομική επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του επιχειρησιακού προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020» και αποτελεί επί της ουσίας μέρος του σχεδιασμού για το πάρκο πολιτισμού στο Κάστρο Ιωαννίνων, που αφορά κυρίως την ακρόπολη του Ασλάν πασά και των μνημείων γύρω από αυτήν, όπως και τη σύνδεση του χώρου αυτού παρέμβασης με το Ιτς Καλέ και άλλα σημεία του Κάστρου (π.χ. Συναγωγή).

Στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» έχει ενταχθεί ήδη και το έργο αποκατάστασης και ανάδειξης των οθωμανικών λουτρών με φορέα υλοποίησης την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, μετά από προγραμματική σύμβαση που υπογράφηκε μεταξύ του Δήμου Ιωαννιτών, της Περιφέρειας Ηπείρου και του υπουργείου Πολιτισμού.

Όσον αφορά το υπό δημοπράτηση έργο, αναπλάσεις και διαμορφώσεις θα γίνουν στην είσοδο της οδού Γλυκήδων (δίπλα από το Σουφαρί Σεράι), στην οδό Γλυκήδων και στην ομώνυμη πλατεία (στις παρυφές της οποίας βρίσκονται τα οθωμανικά λουτρά και η οθωμανική βιβλιοθήκη), στην οδό Ιστορικού Προκοπίου, στην οδό Σουγδουρή, στην είσοδο του Ιτς Καλέ που περιλαμβάνει τμήματα των οδών Μακρή και Ανδρονίκου Παλαιολόγου.

Σε γραπτή του δήλωση, ο αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Αρλέτος σημειώνει ότι «πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά έργα που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων του Κάστρου, στην αναβάθμιση των υποδομών και στη δημιουργία ενός δικτύου ανάδειξης της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς».  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3