Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εκχιονιστικές… νουθεσίες

Εικόνα του άρθρου Εκχιονιστικές… νουθεσίες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/01/2022, 20:23
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με τον... ιδιαίτερο τρόπο του, ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης έκανε μια αντικυβερνητική δήλωση σήμερα, στο… χιονοπλαίσιο των ημερών.

Ενώ λοιπόν το γενικό κυβερνητικό αφήγημα είναι ότι φταίνε μόνο η Αττική οδός και η Περιφέρεια Αττικής για το φιάσκο της χιονόπτωσης στην Αθήνα, καθώς και ότι υπάρχει «πρόβλημα συντονισμού» χωρίς να προσωποποιούνται ευθύνες, ο κ. Καχριμάνης εξήγησε… τη συνταγή:

«Η Πολιτική Προστασία εδώ στην Ήπειρο  εφαρμόζει ορισμένους κανόνες, ανάλογα με την περίπτωση. Ειδικά στα θέματα χιονοπτώσεων έχουμε μία αρχή: στους  δρόμους που βρίσκονται υπό παραχώρηση, δίνουμε εντολή εκ μέρους της Πολιτικής Προστασίας να μην περάσουν νταλίκες την ώρα της χιονόπτωσης και  οχήματα-  ανάλογα με το βαθμό της χιονόπτωσης- σε μέγεθος τέτοιο  που να μη δημιουργήσουν πρόβλημα  στην πρόσβαση των αποχιονιστικών μηχανημάτων. Αυτό διασφαλίζεται μέσω της Τροχαίας και εντολές δίνει μόνο η Πολιτική Προστασία και όλοι μας υπακούμε και βοηθάμε. Αν δεν γίνεται έτσι, δεν μπορούμε να φέρουμε αποτέλεσμα» είπε.

Η πολιτική προστασία στην Ελλάδα βέβαια έχει πολιτικό προϊστάμενο σε υπουργικό επίπεδο μάλιστα, τον υπουργό κ. Στυλιανίδη, ο οποίος χρεώνεται πολιτικά την αποτυχία, έστω και αν ο πρωθυπουργός επέλεξε να τον καλύψει πλήρως. Επίσης, η «νουθεσία» κατευθύνεται και προς την Περιφέρεια Αττικής, ευθύνη της οποίας ήταν άλλοι δρόμοι που επίσης έκλεισαν, όπως η Κατεχάκη και η Μεσογείων.

Και κάπως έτσι, ο κ. Καχριμάνης «ακολούθησε» το τρεντ των ημερών με διάφορα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για το πώς χειρίζονται τα χιόνια οι αρμόδιοι στην Ήπειρο και τις… μεταγραφές τους για να μεταλαμπαδεύσουν τις μεθόδους, σε άλλες υπηρεσίες που δεν τα καταφέρνουν...

ΣΧΟΛΙΑ
Ελένη
Πάντως οι άλλες υπηρεσίες πράγματι δεν τα κατάφεραν!!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back