ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εκπαιδευτικά ντοκιμαντέρ στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Εικόνα του άρθρου Εκπαιδευτικά ντοκιμαντέρ στο Μουσείο Αργυροτεχνίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/10/2018, 13:35
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Προβολή επιλεγμένων εκπαιδευτικών ντοκιμαντέρ από το Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας διοργανώνουν το δίκτυο Teachers4Europe Ηπείρου και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct από 3 έως 9 Νοεμβρίου, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων, με ελεύθερη είσοδο. Πρόκειται για διεθνείς παραγωγές με πλούσιο εκπαιδευτικό περιεχόμενο που έχουν υποτιτλιστεί στα ελληνικά και μπορούν να παρακολουθήσουν μαθητές αλλά και γονείς με τα παιδιά τους.

Το πρόγραμμα των προβολών έχει ως εξής:

3 Νοεμβρίου: Van Gogh: Διεισδύοντας στα μυστικά της ζωγραφικής του (διάρκεια 10 λεπτά)

Έξυπνες πόλεις του κόσμου Άμστερνταμ (διάρκεια 44 λεπτά)

4 Νοεμβρίου: Καμηλοπάρδαλη (διάρκεια 50 λεπτά)

5 Νοεμβρίου: Δάσος, το διεθνές φαρμακείο (διάρκεια 52 λεπτά)

Η δύναμη της θάλασσας (διάρκεια 15 λεπτά)

7 Νοεμβρίου: Van Gogh: Διεισδύοντας στα μυστικά της ζωγραφικής του (διάρκεια 10 λεπτά)

Έξυπνες πόλεις του κόσμου Άμστερνταμ (διάρκεια 44 λεπτά)

8 Νοεμβρίου: Καμηλοπάρδαλη (διάρκεια 50 λεπτά)

9 Νοεμβρίου: Δάσος, το διεθνές φαρμακείο (διάρκεια 52 λεπτά)

Η δύναμη της θάλασσας (διάρκεια 15 λεπτά)

 

Η υπόθεση των ντοκιμαντέρ:

Van Gogh: Διεισδύοντας στα μυστικά της ζωγραφικής του 

Ο Βαν Γκογκ κάτω από μεγεθυντικό φακό των ερευνητών. Οι επιστήμονες δεν μπορούν παρά να εξετάσουν την τέχνη με ένα τρίτο μάτι, αυτό του μικροσκοπίου. Χάρη στις τελευταίες ψηφιακές τεχνολογίες και στις ποιο ισχυρές τεχνικές ακτινών X, μπορούν να «μπουν» οι ίδιοι στους πίνακες διερευνώντας τους μεγάλους ζωγράφους που άλλαξαν την ιστορία της τέχνης. Διερευνώντας στα ίχνη του χρώματος που άφησε ο Vincent Van Gogh, πέτυχαν την αποκάλυψη κάποιων καλά κρυμμένων μυστικών.

Έξυπνες πόλεις του κόσμου Άμστερνταμ 

Μέσω της χρήσης της τεχνολογίας μπορούμε να συλλέξουμε δεδομένα και να δημιουργήσουμε νέους καινοτόμους τρόπους να εξερευνήσουμε διάφορες πόλεις όπως το Άμστερνταμ, παρέχοντας την δυνατότητα να ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο, να βιώσουμε άγνωστες πτυχές της πόλης αυτής.

Καμηλοπάρδαλη 

Ένα περιεκτικό και διασκεδαστικό ντοκιμαντέρ για τις καμηλοπαρδάλεις της σαβάνας της Κένυας, στο Νότιο Αφρικανικό λιβάδι καθώς και στην έρημο της Ναμίμπια, αποκαλύπτοντας ολοκαίνουριες λεπτομέρειες αυτού του αληθινού αφρικανικού συμβόλου.

Δάσος, το διεθνές φαρμακείο 

Η ασπιρίνη, η μορφίνη, το χάπι ελέγχου των γεννήσεων ... Περισσότερο από το ήμισυ των φαρμάκων μας πηγάζουν από τον φυτικό κόσμο, και το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού εξαρτάται από τα φυτά για τη θεραπεία του. Παρά την επιστημονική πρόοδο, οι θεραπείες του αύριο παραμένουν στη φύση, κυρίως σε τροπικά δάση. Μια συναρπαστική επιστημονική εξερεύνηση στα δάση της Καμπότζης.

Η δύναμη της θάλασσας 

Η «Δύναμη της Θάλασσας» είναι μια σειρά ντοκιμαντέρ, που ανακαλύπτει τα ειδικά χαρακτηριστικά καθεμιάς από τις υπέροχες θάλασσες της Χιλής, εγείροντας την συνείδηση για την ανάγκη προστασίας των ωκεανογραφικών διαδικασιών και της βιοποικιλότητας τους. Κατά την διάρκεια αυτών των οκτώ επεισοδίων, θα ζήσουμε παθιασμένες περιπέτειες, πλέοντας στις παραγωγικές θάλασσες του Βορρά: τα μοναχικά φιόρδ και τα κανάλια του επικίνδυνου Νότου: τα απομονωμένα νερά γεμάτα από ενδημικά πλάσματα.

Όσα σχολεία επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις ταινίες, πρέπει να κάνουν τηλεφωνική κράτηση (26510 64065) για τη διασφάλιση διαθεσιμότητας και για τον καθορισμό της ακριβούς ημερομηνίας και ώρας προσέλευσης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back