Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Εκπαίδευση: Πανελλήνιος διαγωνισμός ανοικτών τεχνολογιών

Εικόνα του άρθρου Εκπαίδευση: Πανελλήνιος διαγωνισμός ανοικτών τεχνολογιών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/09/2019, 23:38
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Την έναρξη του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανοικτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση για τη σχολική περίοδο 2019-2020 ανακοίνωσε η οργανωτική επιτροπή του Διαγωνισμού. Ο φετινός διαγωνισμός, που θα πραγματοποιηθεί σε τρεις φάσεις, θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στην κλιματική αλλαγή. Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν ομάδες σχολείων από την Προσχολική, την Πρωτοβάθμια, τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τα ΙΕΚ.

Ο διαγωνισμός αφορά τη δημιουργία έργων με τη χρήση ανοιχτών τεχνολογιών υλικού και λογισμικού (Open Design, Open Software & Open Hardware), όπως το Arduino, το Raspberry Pi και η τρισδιάστατη εκτύπωση. Στοχεύει στην εισαγωγή σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες ανοιχτού υλικού και λογισμικού, καθώς και ανοιχτού εκπαιδευτικού περιεχομένου.

Οι ομάδες μπορούν να δημιουργήσουν και να υποβάλουν τεχνολογικά έργα σχετικά με την κλιματική αλλαγή, όπως εξοικονόμησης ενέργειας - νερού, οικολογικής γεωργίας, βελτίωσης παραγωγής/συγκομιδής, αστικής κηπουρικής, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, παρακολούθησης κλίματος, προστασίας του περιβάλλοντος, κυκλικής οικονομίας κ.α.

Στην πρώτη φάση του Διαγωνισμού οι σχολικές ομάδες θα πρέπει να υποβάλλουν την ιδέα τους και την τεκμηρίωση της μέχρι τις 30/11/2019. Σε αυτή τη φάση δεν απαιτείται κάποια κατασκευή, αλλά η αναλυτική περιγραφή της ιδέας και του ανοιχτού υλικού που θα χρησιμοποιηθεί.

Στη δεύτερη φάση θα επιλεγούν οι καλύτερες προτάσεις και οι ομάδες θα κληθούν να υλοποιήσουν τα έργα τους μέχρι τις 30 Απριλίου 2020. Στην τρίτη φάση η οργανωτική-επιστημονική επιτροπή θα επιλέξει τα τρία καλύτερα έργα ανά κατηγορία, τα οποία θα βραβευθούν σε εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο robotics.ellak.gr.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back