ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εκπαίδευση και κρούσματα: «Ομίχλη» και στα Ιωάννινα

Εικόνα του άρθρου Εκπαίδευση και κρούσματα: «Ομίχλη» και στα Ιωάννινα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/01/2022, 20:02
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε περίπλοκο και… θολό εξελίσσεται το θέμα της πανδημίας στα σχολεία και σε κάθε είδους εκπαιδευτική δομή και στα Ιωάννινα.

Καταρχάς, υπάρχει ένα θέμα με την επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας. Ενώ αυτή τη βδομάδα, από την περασμένη Δευτέρα, τα υπήρχαν 7 συνολικά τμήματα σε αναστολή, καμία αναφορά δεν έχει υπάρξει στην, υποτίθεται «άμεση ενημέρωση» του σχετικού πίνακα.

Το θέμα όμως είναι υπαρκτό και εν γνώσει της περιφερειακής διεύθυνσης που ενημερώνει κανονικά, κάθε μεσημέρι.

Το υπουργείο ωστόσο φαίνεται ότι έχει επιλέξει την κάλυψη και υποβάθμιση του θέματος, κάτω από τα πρωτόκολλα «50%+1» που χρησιμοποιούνται για αυστηρά αριθμητικούς-επικοινωνιακούς και όχι υγειονομικούς λόγους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και σε περιπτώσεις συστεγαζόμενων σχολείων, ο αριθμητικός όρος επικρατεί της… καθημερινότητας και ακόμα και αν ένα τμήμα έχει πολλά κρούσματα, δεν κλείνει γιατί δεν συμπληρώνει τους απαιτούμενους αριθμούς, ακόμα και αν το συστεγαζόμενο σχολείο έχει άλλους ρυθμούς.

Αντίστοιχα, πολύ λίγα παιδιά συνεχίζουν να παρακολουθούν μαθήματα σε δομές όπως του Πνευματικού Κέντρου π.χ.

Γονείς αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα, όταν κλείνουν λόγω κρουσμάτων βρεφονηπιακοί σταθμοί. Σημειώνεται ότι ενώ η «επίσημη καραντίνα» έχει μειωθεί στις 5 μέρες, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί συνεχίζουν να κλείνουν για 10 ημέρες. Οι εργαζόμενοι γονείς όμως δεν έχουν τι να κάνουν τα παιδιά τους. Τουλάχιστον, υπό το βάρος των πολλών αντιδράσεων, το Υπουργείο Εργασίας βελτίωσε κάπως την απαράδεκτη και εκδικητική ρύθμιση για την άδεια ειδικού σκοπού.

Το ίδιο και το πανεπιστήμιο, έχει ξεκαθαρίσει ότι νοσήσαντες-σες μπορούν να επιστρέφουν 7 ημέρες μετά τη νόσηση και με αρνητικό rapid.

Το Υπουργείο Παιδείας όμως συνεχίζει να ενημερώνει πλημμελώς και… ημιεπίσημα. Οι «πηγές» του, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ, αναφέρουν ότι «κατά τον δεύτερο οριζόντιο διαγνωστικό έλεγχο αυτής της εβδομάδας 1,6 εκατομμυρίου μαθητών και εκπαιδευτικών, βρέθηκαν 6.566 θετικά σελφ τεστ» ως χτες, Πέμπτη βράδυ.

Τέλος, συνεχίζεται η διάθεση στα φαρμακεία σήμερα, αύριο και τη Δευτέρα, των σελφ τεστ για τις επόμενες εβδομάδες.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back