ΕΚΙ: «Το νερό είναι αγαθό, όχι εμπόρευμα»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/03/2023, 20:58

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων με ανακοίνωσή του, στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΙ κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού.

«Με πρόσχημα την προστασία της ποιότητας των υδάτινων πόρων η κυβέρνηση προωθεί τον έλεγχο της ζήτησης και όχι την αύξηση των διαθέσιμων αποθεμάτων νερού, που σήμερα είναι εφικτή με τα κατάλληλα έργα και τη διαθέσιμη επιστημονική γνώση.

  Το νομοσχέδιο αυτό είναι αντιλαϊκό, αντιπεριβαλλοντικό τόσο και φοροεισπρακτικό, κατασταλτικό , απαιτεί νέες τεχνολογικές εφαρμογές και εκσυγχρονισμούς των υποδομών για τη συλλογή δεδομένων, που μεταφράζονται σε ακριβότερο νερό, ειδικά για τα λαϊκά νοικοκυριά, τους βιοπαλαιστές αγρότες. Η ρυθμιστική αρχή θα μπορεί να επιβάλλει πρόστιμα στους παρόχους νερού σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης» σημειώνει μεταξύ άλλων το ΕΚΙ και προσθέτει:

«Η αρχή του εγκλήματος για τον γιαννιώτικο λαό είναι προδιαγεγραμμένη χρόνια τώρα με τις συνεχείς νέες αδειοδοτήσεις υπεράντλησης των βιομηχάνων εμφιάλωσης. Περιοχές του λεκανοπεδίου της πόλης μας κάθε χρόνο λένε το νερό- νεράκι και την ίδια ώρα οι νερουλάδες (ΒΙΚΟΣ-ΖΑΓΟΡΙ) απαλλάσσονται και τους διαγράφονται ακόμα και τα πρόστιμα εκατομμυρίων. Μόλις πέρσι έκαναν πάταγο οι καταγγελίες των εργαζομένων της διεύθυνσης υδάτων για τις αλλαγές στη διαχείριση των υδάτινων αποθεμάτων, ταυτόχρονα με τις νέες άδειες γεωτρήσεων στους μεγαλοβιομηχάνους».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back