Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εκδηλώσεις του ΚΚΕ: Πόλεμος, Μικρασιατική εκστρατεία, ομιλίες

Εικόνα του άρθρου Εκδηλώσεις του ΚΚΕ: Πόλεμος, Μικρασιατική εκστρατεία, ομιλίες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/07/2022, 16:45
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Τομεακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΚΚΕ διοργανώνει τη Δευτέρα 18 Ιουλίου στην Κάτω Πλατεία Ανατολής (Τιμούρ), στις 8μ.μ., εκδήλωση παρουσίασης της έκδοσης με θέμα «1922: Ιμπεριαλιστική εκστρατεία και Μικρασιατική Καταστροφή».

Την παρουσίαση θα κάνει ο Αναστάσης Γκίκας μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το κόμμα αναφέρει μεταξύ άλλων στο κάλεσμά του: «Η Μικρασιατική Εκστρατεία υπήρξε αναπόσπαστο και οργανικό κομμάτι του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, των ενδοϊμπεριαλιστικών συγκρούσεων για την αναδιανομή των εδαφών, των αγορών και των σφαιρών επιρροής που ακολούθησε μετά τη λήξη του. Οι ανταγωνισμοί για το ποιος θα πάρει τι, ήταν αδυσώπητοι, καθώς όλοι προσπαθούσαν να πετύχουν το μέγιστο των διεκδικήσεών τους. Η είσοδος της Ελλάδας στον πόλεμο περιέπλεξε ακόμα περισσότερο τα πράγματα στην ευρύτερη περιοχή, καθώς η συστράτευση με την Αντάντ συνδέονταν με εδαφικά ανταλλάγματα σε περίπτωση ήττας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας».

Επίσης, το κόμμα διοργανώνει άλλες δύο εκδηλώσεις: Τετάρτη 13 Ιουλίου στα Καρδαμίτσια (πλατεία), «Μιλάμε στα παιδιά μας για τον πόλεμο» με τον Τάσο Τόκα, μέλος της ΕΠ Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας και την ίδια μέρα, στην κεντρική πλατεία Κατσικά, θα μιλήσει ο Νίκος Έξαρχος, επίσης μέλος της ίδιας επιτροπής με θέμα «Τόλμησε στον αγώνα μαζι΄με το ΚΚΕ».

ΣΧΟΛΙΑ
Ελένη
" ...η είσοδος της Ελλάδας στον πόλεμο περιέπλεξε ακόμα περισσότερο τα πράγματα....." Η επιλογή των λέξεων είναι ,αν μη τι άλλο , περίεργη. ( Εκτός κι αν ο συγγραφέας του κειμένου θεωρεί ότι η ουδετερότητα του Κωνσταντίνου ήταν προτιμότερη.).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3