Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εκδηλώσεις για την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Εικόνα του άρθρου Εκδηλώσεις για την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/05/2022, 14:32
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς και σχολεία της πόλης μας διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων.

Η πρώτη εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 12 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου, με τη συμμετοχή επίσης του 1ου Λυκείου Ιωαννίνων, του 6ου, του 7ου και του 8ου Γυμνασίου Ιωαννίνων και του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κεντρικός άξονας των εκδηλώσεων είναι η μουσικοχορευτική παράδοση των Ελλήνων που ξεριζώθηκαν από τη Μικρά Ασία, τον Πόντο και την Κωνσταντινούπολη.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι να αναδειχθεί ο τρόπος με τον οποίο επηρέασε η μουσικοχορευτική παράδοση του προσφυγικού ελληνισμού τον πολιτισμό της ελεύθερης Ελλάδας και ειδικότερα των Ιωαννίνων, να γνωρίσουν οι μαθητές τη μουσικοχορευτική παράδοση των προσφύγων Ελλήνων και να αναδειχθεί η τοπική ιστορία των προσφυγικών σωματείων της πόλης.

Υπεύθυνοι διδασκαλίας: Ηλίας Γκαρτζονίκας, Νίκος Νούσιας, Βασίλης Ράπτης (καθηγητές φυσικής αγωγής).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back