ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (17-24 Ιουλίου)

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (17-24 Ιουλίου)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/07/2022, 22:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

17-18 Ιουλίου

Rock Mountain στην Αγία Μαρίνα

O Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Μαρίνας επιστρέφει φέτος με το 8ο Rock Mountain Festival, στις 17 και 18 Ιουλίου (έναρξη 20.00, είσοδος 3 ευρώ).

Παίζουν οι εξής:

17/7 Bloodvault, Ushala, Petros Fuzzhead, Jelly Fish

18/7Ask Tomorrow, Elephant, Αυτόπτες Μάρτυρες, INSOMNIA BAND ioannina


18 Ιουλίου

Θέατρο: «Το όνειρο ενός γελοίου»

Τη Δευτέρα 18 Ιουλίου, ο Άρης Σερβετάλης θα πρωταγωνιστήσει στο «Όνειρο ενός γελοίου» του Ντοστογιέφσκι, που ανεβαίνει στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ (εισιτήρια 15 ευρώ, προπώληση εδώ). Η σκηνοθεσία, τα κοστούμια και η εικαστική εγκατάσταση είναι της Έφης Μπίρμπα, η οποία συμπρωταγωνιστεί.


18-24 Ιουλίου

Β. Λέκκας, αφες Βουγιουκλή και «μικρασιατικοί αντίλαλοι»

Από 18 έως 24 Ιουλίου, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών διοργανώνει το 2ο Φεστιβάλ Ελληνικής Μουσικής, το οποίο φέτος είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Αρκετές από τις εκδηλώσεις θα γίνουν σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

-Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στον συνθέτη Γιάννη Κωνσταντινίδη τη Δευτέρα 18 Ιουλίου, στις 21:00, στον αύλειο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας. (διαβάστε περισσότερα εδώ).

-Η Χορωδία του Συλλόγου Πολυφωνικής Μουσικής θα παρουσιάσει ένα «Μουσικό σεργιάνι στη Σμύρνη και στην Πόλη» την Τρίτη 19 Ιουλίου, στις 21:00, στον αύλειο χώρο του πολιτιστικού πολυχώρου «Δημ. Χατζής». Θα ακουστούν σμυρνέικα και πολίτικα τραγούδια. Διεύθυνση χορωδίας- ορχήστρας: Γιάννης Σταύρου.

-Συναυλία με τίτλο «Οι δρόμοι του Αρχάγγελου» του Βασίλη Λέκκα την Τετάρτη 20 Ιουλίου, στις 21:00, στον αύλειο χώρο του πολιτιστικού πολυχώρου «Δημ. Χατζής».

Με φάρο τους δρόμους του «Αρχάγγελου», του Μίκη Θεοδωράκη, ο Βασίλης Λέκκας παρουσιάζει ένα μουσικό ταξίδι που περιγράφει την περιπέτεια των ανθρώπων, που βίωσαν προσφυγιά και ξεριζωμό. Μια παράσταση με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την καταστροφή της Σμύρνης.

-Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή θα παρουσιάσουν τη μουσική παράσταση «Στη μια φωτιά άλλη φωτιά, στον πόνο άλλος πόνος» την Πέμπτη 21 Ιουλίου, στις 21:00, στην αυλή του Μουσείου Αργυροτεχνίας. Συμμετέχουν: Αλέξης Αποστολάκης: τύμπανα, κρουστά, Χρήστος Τσαπράζης: κοντραμπάσο, Θανάσης Κουλεντιανός: κανονάκι

-Παράσταση με τίτλο «Δύο φωνές»-«Ήχοι και Αντίλαλοι της Μικράς Ασίας» την Παρασκευή 22 Ιουλίου, στις 21:00, στην αυλή του Μουσείου Αργυροτεχνίας. Δύο μουσικές φωνές, το κλαρινέτο του Μανούσου Πλουμίδη και το φλάουτο του Νίκου Κατριτζιδάκη, ενώνονται με μια θεατρική φωνή, του Περικλή Μοσχολιδάκη, για να μιλήσουν για τη Μικρασία.

-Μουσική βραδιά με τίτλο «Στη Σμύρνη και στο Αϊβαλί» από τη Λαϊκή Ορχήστρα του Πνευματικού Κέντρου την Κυριακή 24 Ιουλίου, στις 21:00, στον αύλειο χώρο του πολιτιστικού πολυχώρου «Δημ. Χατζής».

Θα ερμηνευτούν δύο κύκλοι τραγουδιών: Ο «Άγιος Φεβρουάριος» του Δήμου Μούτση και η «Μικρά Ασία» του Απόστολου Καλδάρα.


20 Ιουλίου

Θέατρο: «Μάθημα ιστορίας» από το ΔΗΠΕΘΙ 

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ανεβάζει το «Μάθημα ιστορίας» του Σάκη Σερέφα σε σκηνοθεσία του Δ. Πετρόπουλου και πρωταγωνιστές την Αφροδίτη Αθανασιάδου και τον Χρήστο Χρήστου. Πρεμιέρα στην ΕΗΜ, στις 21.30.

Τιμή εισιτηρίου:10,00€ κανονικό, 7,00€ εκπτωτικό (μαθητές, φοιτητές,  στρατευμένοι, πολύτεκνοι, άνω των 65 ετών). Άνεργοι και ΑμεΑ 3,00€.  Ομαδικά εισιτήρια και σύλλογοι (άνω των 15 ατόμων) 7,00€. Προπώληση: Viva.gr και Τicketsioannina   (12:00 – 15:00 & 19:00 – 21:30 μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας).

Σινεμά: «Ο διάβολος σε μπλε φόρεμα»

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και το ΠΙΟΠ προβάλλουν την ταινία «Ο διάβολος σε μπλέ φόρμα» (1996) του Καρλ Φράνκλιν την Τετάρτη 20 Ιουλίου, στις 21:00, στον αύλειο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας, με ελεύθερη είσοδο. Με τους: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Τζένιφερ Μπιλς, Τομ Σάιζμορ, Ντον Τσιντλ.


21 Ιουλίου 

Θέατρο: «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω»

Το ερασιτεχνικό σωματείο «Αθεράπευτοι» ανεβάζειν Ντάριο Φο και «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» στην ΕΗΜ, στις 21 Ιουλίου.

Σινεμά: «Επιχείρηση κρεβατοκάμαρα» 

Tην ταινία «Επιχείρηση Κρεβατοκάμαρα» (Tom Jones) του Τόνυ Ρίτσαρντσον (1963) προβάλλουν το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων την Πέμπτη 21 Ιουλίου, στις 21:30, στον αύλειο χώρο του αρχοντικού Πυρσινέλλα, με ελεύθερη είσοδο.

Πρωταγωνιστούν: Άλμπερτ Φίνεϊ, Σουζάνα Γιορκ και Χιου Γκρίφιθ. 


21-22 Ιουλίου

Οι «Παστρικές» στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης

Την παράσταση «Οι παστρικές» θα ανεβάσει το Θέατρο Τέχνης στις 21 και 22 Ιουλίου, στις 21:00, στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, με δωρεάν είσοδο, στο πλαίσιο του προγράμματος «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» του υπουργείου Πολιτισμού. Υπενθυμίζεται ότι το φετινό πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Το κείμενο και η σκηνοθεσία της παράστασης είναι της Μαριάννας Κάλμπαρη. H παράσταση συνδυάζει πρωτότυπα κείμενα, μουσική, τραγούδια, με αποσπάσματα από τις «Ικέτιδες» του Αισχύλου καθώς και ιστορικά στοιχεία, μαρτυρίες, παραδοσιακά ακούσματα, προκειμένου να φωτίσει τo έπος της μετεγκατάστασης των νεαρών γυναικών που αποτελούσαν τη συντριπτική πλειοψηφία του προσφυγικού ρεύματος του ‘22.

Η είσοδος είναι δωρεάν. Προκρατήσεις θέσεων στο digitalculture.gov.gr.


22 Ιουλίου

Θέατρο: «Ματωμένα  Χώματα»

Τα «Ματωμένα  Χώματα» της Διδώς Σωτηρίου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη, ανεβαίνουν στις 22 Ιουλίου, στις 21:30, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ. Παίζουν: Νικήτας Τσακίρογλου, Μιχάλης Σαράντης, Αντίνοος Αλμπάνης κ.ά.

Εισιτήρια: 20 ευρώ, φοιτητικό 17 ευρώ, μειωμένο 15 ευρώ (στο περίπτερο Ticketsioannina και viva.gr).


23-24 Ιουλίου 

Naia Festival στη Δωδώνη

Στο Naia Festival θα εμφανιστούν οι: Ιουλία Καραπατάκη, Naxatras, Fundracar, Kadinelia, Banda Entopica, Babo Koro, De Luar and the StreetDose, Elephant, Skyrail. Εισιτήρια στο viva.gr ως εξής: 2 Day Early Bird: 20€. 1st Day: 15€. 2nd Day: 15€ 2 Day Normal: 25€

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back