Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΕΚ Ιωαννίνων: «Συναγερμός» για το ΕΣΥ την 1η Δεκεμβρίου

Εικόνα του άρθρου ΕΚ Ιωαννίνων: «Συναγερμός» για το ΕΣΥ την 1η Δεκεμβρίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/11/2022, 16:05
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

 Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καλεί σε συγκέντρωση, την 1η Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία, με αφορμή το νέο νομοσχέδιο που στην πράξη καταργεί τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ.

«Το νομοσχέδιο για την υγεία περιλαμβάνει την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών. Αν ψηφιστεί, σε συνδυασμό με τις μεγάλες ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και την εγκατάλειψη του δημοσίου συστήματος από εξοπλισμό και υποδομές, θα οδηγήσει τους ταλαιπωρημένους άρρωστους που περιμένουν για μήνες στις λίστες αναμονής των χειρουργείων ή πανάκριβων θεραπειών, πελατεία στις μεγάλες κλινικές της ιδιωτικής υγείας» τονίζει το ΕΚΙ και συμπληρώνει ότι η κατάργηση της αποκλειστικής απασχόλησης για τους γιατρούς του ΕΣΥ «δεν είναι ένα μέτρο που αφορά κυρίως τους γιατρούς, αλλά το λαό. Επίσημα πλέον θα γίνονται βορά στους μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους όλοι οι ασθενείς». 

Υπογραμμίζει ότι «αυτό είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που βάζουν στο ζύγι κόστους – οφέλους τη ζωή και την υγεία του λαού. Της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που ενισχύουν την εμπορευματική λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας.Αυτά τα μέτρα είναι η συνέχεια της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που ενίσχυσε, γιγάντωσε τις ελαστικές σχέσεις εργασίας στα νοσοκομεία, δεν ‘άγγιξε’ τον ιδιωτικό τομέα υγείας, που πλούτιζε αλλά τον άφηνε να συνυπάρχει αρμονικά με το υποστελεχωμένο και εμπορευματοποιημένο ΕΣΥ». 

(φωτό αρχείου από κινητοποίηση υγειονομικών)

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back