ΕΚ Ιωαννίνων: «Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/10/2023, 16:13

Με ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων συμπαραστέκεται στον λαό της Παλαιστίνης και «του δικαιώματός του να υπερασπίζεται τη χώρα του κατά της ξένης κατοχής».

Σημειώνεται ότι σήμερα Τρίτη 10 Οκτωβρίου στις 18:00 στην Περιφέρεια Ηπείρου, υπάρχει συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό (καλεί και η Αριστερή Παρέμβαση-Αγωνιστικό Μέτωπο εκεί).

Το ΕΚΙ στην ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η κλιμάκωση των συγκρούσεων στην κατεχόμενη Παλαιστίνη και το Ισραήλ δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι συνέπεια της πολύχρονης κατοχής από το ισραηλινό κράτος, με τις πλάτες των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους, που διαπλέκεται με τους εντεινόμενους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στη Μέση Ανατολή».

Σημειώνει επίσης ότι «αυτό ακριβώς επιχειρούν να συσκοτίσουν όλα τα αστικά κόμματα και επιτελεία, που σε πλήρη ευρωΝΑΤΟϊκή ευθυγράμμιση στήνουν στο απόσπασμα το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού να παλεύει ενάντια στην κατοχή».

Το ΕΚΙ ζητάει να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή, να δημιουργηθεί ενιαίο ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, να επιστρέψουν οι πρόσφυγες στις εστίες τους και να απελευθερωθούν οι πολιτικοί κρατούμενοι.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back