Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΕΚ Ιωαννίνων: «Να σταματήσουν άμεσα οι πλειστηριασμοί»

Εικόνα του άρθρου ΕΚ Ιωαννίνων: «Να σταματήσουν άμεσα οι πλειστηριασμοί»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/02/2023, 16:09
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στην Εθνική Τράπεζα στην Αβέρωφ συγκεντρώθηκε σήμερα στα Γιάννενα, κόσμος που αντιδρά στον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας συνταξιούχων, στην Ανατολή.

Χτες, 8 Φεβρουαρίου, είχε γίνει πικετοφορία σε δρόμους της Ανατολής.

Τη συγκέντρωση διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, αντιπροσωπεία του οποίου έκανε παρέμβαση στον περιφερειακό διευθυντή Βορειοδυτικής Ελλάδας της Εθνικής Τράπεζας.

«Εκφράσαμε τη διαμαρτυρία για αυτή την κατάσταση για την οποία και η τράπεζα έχει ευθύνες. Επίσης κάναμε καθαρό ότι θα είμαστε όπου χρειαστεί και δεν θα επιτρέψουμε καμία τράπεζα και κανένα κοράκι να βάλει στο χέρι το βιος τους λαού» αναφέρει το ΕΚΙ και λέει, στην ίδια ανακοίνωση, ότι «ο διευθυντής υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των τραπεζιτών, δηλαδή είτε να ξεζουμίζουν τον λαό εισπράττοντας υπέρογκους τόκους ή να τον πετάνε έξω από τα σπίτια του. Φρόντισε να μεταθέσει τις ευθύνες πότε στα funds, στα οποία όμως τους έχει η ίδια η τράπεζα  πουλήσει το δάνειο και πότε στους ίδιους του δανειολήπτες που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις τους».

Το ΕΚΙ ζητάει να ανασταλούν οι πλειστηριασμοί και να γίνουν ρυθμίσεις δόσεων που να μπορούν να ανταποκριθούν οι οφειλέτες, με διαγραφή όλων των τόκων και κουρέματος του κεφαλαίου, χωρίς προκαταβολές και εκβιασμούς.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back