Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

ΕΙΝΗ: Προειδοποίηση για το νοσοκομείο Άρτας

Εικόνα του άρθρου ΕΙΝΗ: Προειδοποίηση για το νοσοκομείο Άρτας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/07/2022, 13:10
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η τριμελής επιτροπή της ΕΙΝΗ στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας βγάζει την τρίτη ανακοίνωση για την κατάσταση στα νοσοκομεία της περιοχής, μετά το ΠΓΝΙ και το νοσοκομείο Φιλιατών.

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η νέα αύξηση των κρουσμάτων συσσωρεύει φόρτο ενώ το προσωπικό είναι στάσιμο αριθμητικά ή και μειωμένο.

«Η Παθολογική κλινική διαθέτει μόλις πέντε μόνιμους γιατρούς και έξι ειδικευόμενους, μετά την παραίτηση δύο νέων συναδέλφων μας. Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα λυπηρή, καθώς δυστυχώς το σύστημα υγείας απογοητεύει συναδέλφους που επέλεξαν να μείνουν και να παλέψουν, ενώ θα μπορούσαν να φύγουν στο εξωτερικό με πολύ μεγαλύτερες απολαβές» τονίζει στην ανακοίνωση και συμπληρώνει ότι «οι 9 εφημερίες το μήνα, το γεγονός πως ένας άνθρωπος καλύπτει και το ΤΕΠ και το ΤΕΠ λοιμωδών (γεγονός επικίνδυνο και επιστημονικά λάθος), η έλλειψη υποδομών (δεν υπάρχει εφημερίο για τους ειδικευόμενους) και η αντίληψη ότι νέοι είναι θα αντέξουν οδήγησε στην παραίτηση των δύο συναδέλφων και ενδεχομένως θα οδηγήσει και σε άλλες παραιτήσεις αν δεν αλλάξει η κατάσταση, ενώ πλέον η λίστα αναμονής είναι κενή. Αυτό σημαίνει πως σε σύντομο χρονικό διάστημα η Παθολογική κλινική (και όχι μόνο) θα είναι υπό κατάρρευση».

Ζητάει να εξομαλυνθεί η κατάσταση με ενίσχυση με γιατρούς και σημειώνει ότι «είναι ζωτικής σημασίας να συμβαδίζουν οι υποδομές με τον όγκο των περιστατικών, και όχι να ρίχνουμε νέους ανθρώπους στα λιοντάρια, το οποίο έχει αποδειχθεί και επιστημονικά λάθος, τόσο ως μέθοδος εκπαίδευσης, όσο και ως αντιμετώπιση του πολίτη».

Τέλος, ζητάει την άμεση παρέμβαση της διοίκησης στα δικαιώματα των ειδικευόμενων και του ιατρικού προσωπικού γενικά: «Επαρκής εξοπλισμός και σύστημα διαλογής, ανθρώπινες εφημερίες, συνθήκη ασφαλείας για τον γιατρό και για τον πολίτη, και το βασικότερο προσλήψεις και ενίσχυση με νέο προσωπικό ώστε να μην εφημερεύουν ένας ειδικός και ένας ειδικευόμενος για ογδόντα κλίνες και επείγοντα». 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back