Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Στάση εργασίας στο νοσοκομείο Φιλιατών

Εικόνα του άρθρου Στάση εργασίας στο νοσοκομείο Φιλιατών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/07/2022, 17:57
ΗΠΕΙΡΟΣ

 Σε στάση εργασίας προχωρούν οι γιατροί στο νοσοκομείο Φιλιατών στις 20 Ιουλίου (12-3 μεσημέρι), διαμαρτυρόμενοι-ες για τα προβλήματα του νοσοκομείου.

«Μετά την κατάθεση των σοβαρών προβλημάτων για την επισφαλή εφημέρευση χωρίς ακτινολόγο εδω και 3 χρόνια, αναισθησιολόγο τον τελευταίο χρόνο και μικροβιολόγο τα τελευταία 2 χρόνια, πάνω απο 6 φορές το μήνα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για ασθενείς και ιατρούς» ήρθε η απόφαση κινητοποιήσεων, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Τα αιτήματα, όπως τα διατυπώνουν σε σχετική ανακοίνωση:

1)Να καλυφθούν οι οργανικές θέσεις του υπάρχοντος οργανογράμματος  (2017) με μόνιμες προσλήψεις .(οργ/μα :55 θέσεις. Υπηρετούντες ΕΣΥ 34  ,επικουρικοί -covid 13.Κενές θέσεις 21) Το επείγον σηματοδοτούν οι  επερχόμενες συνταξιοδοτήσεις και οι ελλείψεις ειδικευομένων.
2)Μονιμοποίηση των επικουρικών ιατρών και συμβασιούχων νοσηλευτών.
3)  Η ανενεργή εγκατάσταση του Μαγνητικού Τομογράφου εκθέτει όλους τους  υπευθύνους στον θεσπρωτικό λαό και την ευρύτερη περιοχή .Να ξεκινήσει  άμεσα η λειτουργία του με τίς αναγκαίες προσλήψεις ιατρών, χειριστών  ,νοσηλευτών για το συγκεκριμένο τμήμα.
4)Επιστροφή των ανεμβολίαστων ιατρών, νοσηλευτών και όλων των εργαζομένων με μέτρα ΜΑΠ. και rapid-test.
5) Το νοσοκομείο λειτουργεί χωρίς φαρμακοποιό λόγω αναστολής. Άμεση επιστροφή αυτού.
6)  Ενίσχυση του στόλου ΕΚΑΒ με προσλήψεις ιατρών για τις επείγουσες  διακομιδές. Τα δυό ασθενοφόρα που υπήρχαν στο ,για το νοσοκομείο από  δωρεά παραχωρήθηκαν από 2ετίαςστο κέντρο ΕΚΑΒ Ηγουμενίτσας λόγω βλάβης  τριών απο τα πέντε ασθενοφόρα τους.
7) Εδώ και ενάμιση χρόνο  ξεκίνησε την λειτουργία της η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) στο  νοσοκομείο μας με το υφιστάμενο προσωπικό, επιβαρύνοντας τα υπόλοιπα  τμήματα του Νοσοκομείου και χωρίς να εξασφαλιστεί απαιτούμενη  χρηματοδότηση. Παρόλα αυτά οι εργαζόμενοι στήριξαν και στηρίζουν την  λειτουργία της ΜΑΦ με κάθε τρόπο, χωρίς να έχουν απαιτήσεις ή να θέσουν  προϋποθέσεις(εξειδικευμένο προσωπικό). Ταυτόχρονα στήθηκαν και  λειτουργούν μέχρι και σήμερα η Μονάδα Λοιμωδών, τα επείγοντα και κλινική  υπόπτων περιστατικών Covid-19.(ελλιπές προσωπικό)
8) Γενναία αύξηση του προϋπολογισμού του νοσοκομείου για την ομαλή λειτουργία του.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back